Ilgąjį savaitgalį vairuotojai be reikalo nevažinėjo

policija 20
Budėdami patikros postuose ilgąjį šventinį savaitgalį policijos pareigūnai jokių incidentų iš vairuotojų pusės nepatyrė – keliaujantys buvo pasiruošę patikrai, turėjo tinkamus dokumentus, buvo pozityviai nusiteikę. L. Poškevičiūtės  nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Šventinį savaitgalį policijos pareigūnai budėjo postuose ir patruliavo keliuose užtikrindami, jog nesant būtinybei piliečiai nevažinėtų po rajono miestus ir miestelius. Anot pareigūnų, žmonės buvo gan supratingi – automobilių srautas rajono keliuose buvo nedidelis, kaip ir be priežasties keliaujančių, kuriems teko suktis atgal.

Jau nuo penktadienio vakaro 20 val. norint patekti į rajoną reikėjo pateikti policijos pareigūnams įrodymus, kad čia yra gyvenamoji vieta arba vykstama į darbą. Keliuose ir keturiuose specialiuose policijos įrengtuose postuose patruliavo 46 (visi tuo metu dirbantys) Šakių rajono policijos komisariato pareigūnai, jiems padėjo keturi ekipažai, atvykę iš Marijampolės policijos vyriausiojo policijos komisariato. Pareigūnams kontrolę atlikti padėjo ir  du pasienyje kontroliuojantys Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnai, o tvarką viešose vietose užtikrinti visą savaitgalį padėjo šauliai ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos specialistai. Iš viso į rajoną norėjo patekti 700 transporto priemonių, o iš jų neįleista, t.y. neturėjo pateisinamų priežasčių čia atvykti, tik 40.

Kaip sako Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius, džiugu, kad vairuotojai buvo atsakingi ir drausmingi, be reikalo nevažinėjo.

„Automobilių srautas iš tiesų buvo nedidelis visą šventinį savaitgalį, o tie, kurie pateko į rajoną, turėjo pateisinamą priežastį“, – sako A. Kvederevičius.

Pasak komisariato viršininko, dauguma vairuotojų buvo pasiėmę, nusikopijavę arba namų registracijos išrašus, arba turėjo pažymas iš darbdavių – pasiruošę kontrolei, todėl ir patikrinimo procedūros ilgai neužtruko. Vairuotojai, kurie neturėjo teisės važiuoti ir buvo apgręžti atgal, dažniausiai, anot viršininko, buvo pasivažinėti sugalvojęs jaunimėlis. Džiugu, kad bausti taip pat neteko, nes vairuotojai pakluso reikalavimams. Dauguma vairuotojų buvo nusiteikę pozityviai ir užjautė pareigūnus, kad jiems reikia per šventes dirbti. Postuose budintys pareigūnai sulaukė ir malonių staigmenų – linkėdami gražių šv. Velykų žmonės dovanojo kavos, saldainių ir torto. Anot viršininko, daugelis vairuotojų buvo pozityviai nusiteikę ir pareigūnų dėl  papildomų patikrų neplūdo.

Viešose vietose patruliuojantys pareigūnai, pasieniečiai, šauliai ir priešgaisrinės tarnybos specialistai taip pat jokių pažeidėjų nerado – rajono parkuose, rekreacinėse vietose nebuvo užfiksuota jokių susibūrimų ar neteisėtų veiksmų. Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos vyresnysis specialistas Rolandas Pavalkis sako, kad jų tarnybos specialistai važinėjo po rajoną ir patruliavo kartu tikrindami, ar nėra pažeidėjų, kurie degina žolę ar kitaip neatsakingai elgiasi su ugnimi. Tokių pažeidimų inspektoriai taip pat nerado, tačiau buvo keletas atvejų, kai gyventojai pučiant smarkiam vėjui nesaugiai kūreno laužą, juos teko sudrausminti.

Vis dėlto per šventinį savaitgalį postuose budėję policijos pareigūnai surašė keturis protokolus dėl administracinių nusižengimų – pričiupti buvo ir išgėrę vairuotojai, ir išgėrę dviratininkai, o vieną asmenį sulaikė keliuose patruliavęs mobilusis ekipažas. Pareigūnams įkliuvo iš užsienio grįžęs, bet nesilaikęs saviizoliacijos asmuo, jam pareigūnai surašė protokolą.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.