Skyriaus pirmininkas atsisakė ne tik patalpų, bet ir administratorės

gudaitiene lekavicius
Nors dar rengiantis Seimo rinkimams, rodės, Dinara Gudaitienė ir Ričardas Lekavičius žengia koja kojon, ji eina ir jo pavaduotojos pareigas, dabar jos pagalbos pirmininkas atsisako, nutraukta jos darbo sutartis. Nors partijos nare ji tebėra, bet ar ilgai – neaišku. G. Martinaitienės nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Buvusi savivaldybės tarybos narė „darbietė“ Dinara Gudaitienė ne vienerius metus dirbo Darbo partijos Šakių skyriuje administratore, tačiau nuo sausio 5 d. šių pareigų ji nebeina, darbo sutartis su ja nutraukta. Sutartis nutraukta ir su UAB „Gulbelė“, iš kurios ne vienerius metus buvo nuomojamos patalpos, kur buvo įsikūrusi skyriaus būstinė. Pasirodo, dabartinis skyriaus pirmininkas Ričardas Lekavičius turi kitokį požiūrį į darbą bei jo organizavimą, nei buvo iki šiol.

Pasak Darbo partijos Šakių skyriaus pirmininko R. Lekavičiaus, jis nemato reikalo toliau nuomoti patalpas, nes „partijai nereikalingi įrankiai brangiai kainuoja, o naudos neduoda. Dabar karantinas, tai ypač. Kai reikia posėdžiams, galime patalpą išsinuomoti, o tuos pinigus skirti rinkimams, kurie bangiai kainuoja“. Anot pašnekovo, ir kiti skyriai rajone retai būstinių patalpas turi, o rinkimuose gerokai geresnius rezultatus demonstruoja.

„Aktyviau sieksime mandatų ir mažiau mėtysime pinigus“, – planais dalijasi skyriaus pirmininkas.

Beje, jis nejaučia ir administratorės poreikio, mat galvoja, kad visus klausimus galima spręsti su partijos taryba, ką ir ketina daryti. Beje, galima paminėti, kad tarybai priklauso ir ta pati D. Gudaitienė, kuri eina ir skyriaus pirmininko pavaduotojos pareigas.

„Nereikalinga pagalba, o dar ir kainuoja“, – sako R. Lekavičius ir išsamiau šiuo klausimu siūlo pakalbėti su centrine skyriaus būstine, mat jie yra darbdaviai, tačiau jie nukreipia atgal pas R. Lekavičių, tik patikslina, kad iš tiesų kai kuriuose skyriuose pirmininkai turi pagalbininkus, tai yra administratorius.

„Kaip pagalbininkai skyriaus pirmininkui techniniams darbams kai kuriuose skyriuose veikė ir skyrių administratoriai, kurių darbą visuose skyriuose pakeisti turėtų keli visoje Lietuvoje veikiantys skyrių kuratoriai. Ir toliau dėl visų su skyriumi susijusių klausimų siūlome bendrauti su skyriaus pirmininku Ričardu Lekavičiumi“, – teigė Darbo partijos rinkimų štabo vadovas Viktoras Fiodorovas.

Ne ką kalbesnė dabar jau buvusi skyriaus administratorė D. Gudaitienė, patikslinusi, kad „sprendimai buvo priimti“, tačiau ji situacijos nedramatizuoja, sako mielai užsiimanti įvairia veikla, tarp kurių ne tik veislynas, bet ir savanorystė labdaros valgykloje.

„Pasinėriau į kitus asmeninius reikalus ir veiklas“, – sako moteris.

Ji atskleidžia, kad vis dar yra partijos narė, tačiau ar taip bus ir ateityje, klausimas atviras, nors iš pokalbio galima suprasti, kad ateitį partijoje ji mato itin miglotai. Ji sako, jog išties skiriasi jos ir pirmininko požiūriai į darbą, jai iki šiol neaišku, kaip darbas vyks, tačiau sako, jog toks buvo skyriaus pirmininko sprendimas. Iš pokalbio eina suprasti, kad galimai požiūriai skiriasi ne tik į darbą, tačiau D. Gudaitienė tikina, jog tikrai nesiskalbs skalbinių viešai. Į klausimą, ar daugiau savęs nemato politikoje, D. Gudaitienė atsako žinomu posakiu: „Niekada nesakyk niekada.“ Ji neatmeta galimybės stoti ir į kitas partijas, jeigu sulauktų pasiūlymų.

„Galimybės neatmetu, matyčiau, kokios galimybės, pasiūlymai. Politika – ne vienadienis darbas“, – sako D. Gudaitienė, ankstesnėje kadencijoje buvusi ir savivaldybės tarybos narė.

R. Lekavičius D. Gudaitienės priklausymo partijai klausimo sakė komentuoti nenorintis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.