Nedarbas vis dar auga

Užimtumo tarnybos duomenimis, praeitą mėnesį rajone nedarbas siekė 15,1 proc., nedarbo lygis per mėnesį pakilo 0,2 procentinio punkto. Šiuo metu Užimtumo tarnyboje registruota 2 tūkst. 460 bedarbių, tai 40 bedarbių daugiau nei sausio 1 d.

Per sausio mėnesį buvo registruotos 99 naujos laisvos darbo vietos. Užimtumo tarnybos Šakių skyriuje per sausį įdarbinti 146 žmonės: 112 pagal neterminuotas, 34 pagal terminuotas darbo sutartis, 38 asmenys įgijo verslo liudijimus.
 
Sausį daugiausiai bedarbių buvo Barzdų ir Žvirgždaičių sen. – po 22,1 proc. Antroje pozicijoje – Plokščių sen. – 19,4 proc. Beveik du mėnesius panašus nedarbas Slavikų sen. – 18,6 proc. (gruodį 18,5 proc.), Griškabūdžio sen. – 17,8 proc. (gruodį 17,5 proc.) bei Kudirkos Naumiesčio sen. – 17,6 proc. (gruodį 17,2 proc.). Toliau pagal bedarbių skaičių rikiuojasi Gelgaudiškio sen. – 17,1 proc. Apie 3–4 proc. mažesnis nedarbas kitose seniūnijose: Šakių sen. – 14,7 proc., Lekėčių sen. – 13,7 proc., Kidulių sen. – 13,2 proc., Sintautų sen. – 13 proc., Lukšių sen. – 12,6 proc., Sudargo sen. – 12,2 proc.

Sausį mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų sen. – 9,1 proc.

Šiuo metu 16,4 proc. šalies darbingo amžiaus gyventojų yra registruoti Užimtumo tarnyboje, tai 282 tūkst. darbo neturinčių asmenų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.