Priminė pagrindinius elgesio pricipus ir ragino jais vadovautis

ambrasiene judita
Savivaldybės Etikos komisijos pirmininkė Judita Ambrasienė atkreipė dėmesį, kad per šią kadenciją sulaukta ne vieno kreipimosi dėl tarybos narių elgesio. D. Pavalkio nuotr.

Po savivaldybės tarybos posėdžio tarybos narė bei savivaldybės Etikos komisijos pirmininkė Judita Ambrasienė kolegas ragino nepamiršti, kad tarybos nariai tokiais išlieka ne tik tarybos posėdžio metu, bet ir po jo. Ji priminė Valstybės politikų elgesio kodeksą ir skatino laikytis kodekse numatytų pagrindinių elgesio principų.
 
J. Ambrasienė teigė, kad į tarybos narius kreipiasi po vasario 9 d. vykusio Etikos komisijos posėdžio, kuomet buvo aptartas Tomo Skaizgirio elgesys viešoje erdvėje, kai jis paviešino vieno piliečio skundą dėl galimai netinkamo mero Edgaro Pilypaičio elgesio (galimai bažnyčioje ar greta jos nedėvėjo kaukės, dalyvavo Mišiose, už giedojimą neva buvo atsiskaitoma, nors meras ypač paskutinį kaltinimą kategoriškai paneigė). Tiesa, Etikos komisija nusprendė išsamiau T. Skaizgirio elgesio nenagrinėti, nors posėdžio metu daug kalbėta, kad iš tiesų nėra tiksliai žinoma, kiek paskleista informacija buvo teisinga, tad skleisti ją yra neatsakinga. T. Skaizgirys sakė nematantis bėdos atsiprašyti, o skelbdamas įrašą siekė diskusijos. Penktadienį tarybos posėdyje jis nedalyvavo, bet po Etikos posėdžio, po ažiotažą sukėlusiu įrašo parašė komentarą: „Atsiprašau, jei kam sukėliau neigiamas emocijas. Tikslas nebuvo įžeisti. Kiekvienas parašytą mintį suprantame pagal savo asmeninę patirtį ir nusistatymą.“

„Per šios kadencijos tarybą sulaukėme jau ne vieno kreipimosi dėl mūsų tarybos narių elgesio“, – sakė Etikos komisijos pirmininkė ir ragino kolegas nepamiršti, kad „tarybos nariai esame ne tik posėdžio metu“. Todėl ji ragino galvoti apie savo bendravimą viešoje erdvėje, komentarų rašymus socialinėje erdvėje ir pan. Ji priminė Valstybės politikų elgesio principus: pagarba žmogui ir valstybei, teisingumas, sąžiningumas, skaidrumas ir viešumas, padorumas, pavyzdingumas, nesavanaudiškumas, nešališkumas, atsakomybė, ir ragino šiais principais vadovautis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.