Iš darbo išeina Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus branduolys

staugaitis slederis
Prašymus išeiti iš darbo yra pateikęs ne tik Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis (dešinėje), bet ir jo pavaduotojas Aurimas Staugaitis (kairėje), architektas Mantas Paketuris, vyriausiasis specialistas Vytautas Mauza. D. Pavalkio nuotr.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Naujai iškeptai valdžiai teks tvarkytis su neeiliniais ir savivaldybės administracijoje, ko gero, dar nematytais išbandymais, mat darbą palieka net keturi Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus darbuotojai. Galima sakyti, nelieka viso skyriaus branduolio – iš darbo išeina ne tik vedėjas, jo pavaduotojas, bet ir architektas bei vyriausiasis specialistas.

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius sutiko, kad situacija neeilinė ir neraminanti, tačiau ją teks spręsti jau naujajai valdžiai.

„Neramu, nes ir projektai labai svarbūs laukia, ir aš už darbų tęstinumą, nesvarbu, kokia valdžia“, – sakė administracijos direktorius ir pripažino, kad niekas iš naujai pradėsiančių eiti pareigas per šį laiką nuo rinkimų neatėjo susipažinti su sistema, darbo specifika, vykdomais darbais ar projektais. Rinkimai baigėsi, sako jis, dabar reikės dirbti.

Jis pripažino, kad gauti keturi Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus darbuotojų prašymai išeiti iš darbo. Pareigas nusprendė palikti vedėjas Arvydas Šlėderis, jo pavaduotojas Aurimas Staugaitis, architektas Mantas Paketuris ir vyriausiasis specialistas Vytautas Mauza.

„Ką aš daryčiau? Eičiau kalbėtis“, – atidžiai rinkdamas žodžius, į klausimą, ką pats, būdamas administracijos direktoriumi, darytų tokioje situacijoje, sakė D. Grincevičius, mat tai išties neeilinė padėtis, kadangi pareigybės konkursinės, tad reikės ne tik tinkamus žmones rasti, bet užtruks ir laiko.

Tad kokios priežastys lėmė išėjimą?

paketuris mauza
Klausimą išgirdęs architektas M. Paketuris tik nusijuokia, kad darbą savivaldybėje palieka ne pirmą kartą. Šiuo metu jis atostogauja ir po atostogų į darbą grįžti neketina.

„Reikia judėti į priekį, užkerpėsiu. Grįžau čia dirbti, nes norėjau „Draugystės parkų“ projektą užbaigti, dabar viskas pabaigta, užsitęsė, įgyvendinta ir daug kitų projektų ir sumanymų <...>. Taip simboliškai sutapo, kad su kadencija baigiasi ir mano darbas, paskui žiūriu, kad čia ir kiti pabiro“, – sako M. Paketuris ir pripažįsta nenorėjęs, kad atrodytų taip, jog išėjimas galbūt susijęs su naujos valdžios atėjimu, bet kortos sukrito taip, kaip sukrito, ir atskleidžia, kad ners į projektavimą, užsiims individualia veikla.

„Nersiu į projektavimą, vis bandau iš jo išlipt, bet jis mane pasiima, jau dirvą ruošiausi“, – ateities planais dalijasi architektas, savivaldybės administracijoje dirbęs bemaž septynerius metus. Jis pripažįsta savo ateities nesiejęs su ilgamečiu darbu savivaldybėje, bet niekada, sako, negali sakyti, jog niekada.

Skyriaus vedėjo pavaduotojas A. Staugaitis atviravo, kad gaila, jog sugriuvo puiki ir darni komanda, neigia kalbas, kad administracijoje tvyro įtampa ar baimė, ir leidžia suprasti, kad jo apsisprendimui vyraujantys politiniai vėjai bei intrigos turėjo nemenkos įtakos.

„Tačiau nieko nenoriu įžeisti ar būti nekorektiškas“, – sako pašnekovas ir užsimena, kad nemalonu, kai darbui atiduoti save, savo žinias, bet esi priverstas jaustis blogiečiu, tarybos narių viešai esi kaltinamas nekompetencija.

„Susimąstai, kad yra ramesnių darbų, kur galbūt tavęs neįpainios į politines rietenas“, – sako jis ir svarsto, jog būtent skyriuose dirbantys žmonės yra valdžios rankos, tad viliasi, kad pamaina bus rasta, nors pripažįsta, kad beveik devynerių metų darbas savivaldybėje jau leido jaustis it žuviai vandeny, nes perprasta darbo specifika, užmegzta daugybė kontaktų.

„Likimas taip susiklostė, kad gavau pasiūlymą... Pasveri sąlygas, įvertini. Man būtų didesnė rizika likti“, – atvirauja A. Staugaitis, darbą savivaldybėje paliksiantis nuo gegužės 8 d.

Vyriausiajam specialistui V. Mauzai jau pensinis amžius, tad jis nusprendė mėgautis užtarnautu poilsiu, o vedėjas A. Šlėderis šiuo metu turi nedarbingumą ir plačiau savo išėjimo motyvų nekomentavo.

Naujasis meras Raimondas Januševičius sako šioje situacijoje įžvelgiantis tendenciją, kad po manęs nors ir tvanas. Be to, jis viliasi sulaikyti tiek pailsėjusį M. Paketurį, teigia kalbėsiantis ir su V. Mauza, tad realiai, sako jis, kalba eina ne apie keturis, o du žmones.

„Šį skyrių reikėjo stiprinti, jis buksavo, reikėjo kito požiūrio. Galvojau – užteks sustiprinti, bet teks formuoti naujai <...>. Lieka merginos, kurios administravo projektus“, – situacijos nedramatizuoja R. Januševičius ir sako, jog jo elektroninio pašto dėžutė užversta nusiskundimų, kuriuos nedelsiant nusiteikęs spręsti, ir šiam skyriui žada skirti kuo didesnį dėmesį.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.