Tiek moterų meškeriojimo varžybose dar nebuvo!

zvejai apdovanoti2
Meškeriojimo plūdine meškere varžybų nugalėtojai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais bei vertingais prizais, iš viso buvo sugauta apie 61 kg žuvies. L. Poškevičiūtės nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Prie Lukšių tvenkinio vykstančios tradicinės meškeriojimo plūdine meškere varžybos, organizuojamos Juozo Delnevičiaus parduotuvės „Žūklės reikmenys“ kartu su Šakių medžiotojų ir žvejų draugija, šiemet atviliojo 66 žvejus, kurių gretose buvo net 14 moterų bei gausus būrys jaunimo iki 17 metų.

Žvejams startas buvo duotas 7 val. ryto. Raudes, mekšrus, karšius, lynus, ešerius žvejai traukė net penkias valandas. Nuotaikos, be abejonės, buvo gana įvairios –  vieni dideliu laimikiu pasigirti negalėjo, o kiti vos spėdavo meškerę iš rankų paleisti!
Iš 66 dalyvių svėrimui laimikius pristatė 46 žvejai. Iš viso žvejai pagavo apie 61 kg žuvies. Visos sugautos žuvys buvo paleistos atgal į tvenkinį.

Tarp jaunimo geriausiai sekėsi Lukui Martišiui, jis sugavo 1,910 kg žuvies. Antras – Timas Ližaitis, jo laimikis 1,87 kg. Trečias – Dominykas Drešeris, kuriam pavyko sužvejoti 1,84 kg žuvies.

Kalbintas penkiolikmetis L. Martišius, gyvenantis Degutinėje, pasakojo, kad užkibo net septyni karšiukai bei keletas raudžių.

„Žvejoju nuo vaikystės, manau, sėkmę varžybose lemia treniravimasis. Mes daug su tėčiu važiuojam žvejoti. Didžiausias mano sužvejotas laimikis savo kaimo prūde – penkių kilogramų“, – džiaugėsi Lukas.

Meškeres Lukšių ežere užmetė net 14 moterų, daugiausiai žuvies sugavo Birutė Brazauskienė (3,23 kg), antra – Laimutė Rudzevičiūtė (2,222 kg), trečia – Viktorija Ašmantavičienė (0,51 kg).

Žvejybos entuziastė, ne vienerių spiningavimo varžybų rajone organizatorė, naumiestietė B. Brazauskienė pasakojo, kad kibti pradėjo iš pat ryto.

„Vėjas pakilo. Todėl teko didinti gylį ir žuvis kibo nuo dugno. Daugiausiai sugavau karšių, lyną pagavau. Be abejo, smagu, kai pačiai varžybų organizuoti nereikia, o gali mėgautis žvejyba. Penkios valandos su meškere rankose neprailgo, žvejojau ant matilių, musės lervų“, – pasakojo Birutė.

Vyrų grupėje geriausiai sekėsi Ramūnui Gudiškiui – jis sugavo 4,06 kg žuvies, antras – M. Norvilas, jo laimikis 3,9 kg, trečias – Gintaras Kluonius (3,74 kg).

Ne vienerių varžybų nugalėtojas Ramūnas atviravo, kad iš ryto buvo šilčiau, tai plūdę šiek tiek judino mailius, vėliau atvėso, pakilo rūkas, kibimas apstojo.

„Po to, kai pradėjo saulutė lįsti, ir kibimas prasidėjo. Šįkart, manau, man sėkmę lėmė jaukas – reikėjo žuvį pasišerti. Kibo mekšrai ir raudės“, – atviravo nugalėtojas.

Didžiausią varžybų žuvį sugavo naumiestietis Vygantas Reklaitis. Vyruko sugautas lynas svėrė 0,69 kg.

„Lynas užkibo likus valandai iki varžybų pabaigos. Iš viso sugavau apie du kilogramus žuvies. Manau, man sėkmę lėmė jaukas – per penkias valandas tris kilogramus kokybiško pašaro sušėriau“, – atskleidė naumiestietis pridurdamas, kad jo didžiausias sugautas laimikis per gyvenimą – dešimties kilogramų lydeka, sužvejota Šešupėje.

Nugalėtojams ir prizininkams buvo įteiktos Šakių medžiotojų ir žvejų draugijos taurės ir medaliai, kurias įteikė draugijos medžioklės žinovas, žuvininkas Gintautas Liepuonis, bei rėmėjų prizai, jais apdovanotos ir visos žvejės moterys bei jaunimas.

Lukšių miestelio seniūnas V. Andziulevičius už tradicinių plūdine meškere varžybų organizavimą, už žvejų bendruomenės telkimą prie Lukšių miestelio tvenkinio įteikė padėkas J. Delnevičiui bei lukšiečiui Gintautui Linartui.

J. Delnevičius taip pat padėkojo Lukšių seniūnijai bei kitiems rėmėjams tiek už finansinį prisidėjimą, tiek už teritorijos paruošimą varžybos, o Lukšių moterų klubui „Fedora“ – už ant laužo išvirtą žuvienę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.