Rajone sumedžioti du vilkai

Šiame vilkų medžioklės sezone bus galima sumedžioti 341 vilką: tai 59 daugiau nei praėjusį sezoną, kai buvo nustatytas 282 vilkų sumedžiojimo limitas. Prasidėjus sezonui pirmasis vilkas buvo sumedžiotas Gerdžiūnų medžiotojų būrelio plotuose. Medžiotojo Tomo Bacevičiaus laimikis – 37 kg sverianti vilko patelė. O Pavingrupio medžiotojų klubo vadovui Jauniui Stonkui pavyko patiesti 41 kg vilko patiną.

21-ą sezoną medžiojantis T. Bacevičius pasakojo, jog medžiojo tykojant, kuomet apie pusę dvyliktos nakties pamatė į pamiškę išėjusį vieną plėšrūną.
 
„Žvėris taip pat medžiojo. Intensyviai stebėjo ir rinkosi laukuose esančią gyvūnijos smulkmę. Paleidau šūvį, šis buvo taiklus“, – pasakojo 39-erių medžiotojas.

Tai antras T. Bacevičiaus sumedžiotas vilkas per jo gyvenimą, pernai lapkričio 25 d. jis taip pat sumedžiojo vilko patelę.

„Kaip ir iš pirmo sumedžioto plėšrūno, pasiliksiu trofėjus – kaukolę ir kailį“, – atskleidė medžiotojas.

Lapkričio 14 d. ryte Pavingrupio medžiotojų klubo vadovas J. Stonkus klubo medžioklės laukuose pamatė vilką, kaip pats tvirtino, jį persekiojo kone valandą.

„Žinojom, kad čia gyvena ir vaikštinėja po laukus vilkas. Pamačiau greičiausiai parslimpinant plėšrūną iš medžioklės ir einantį jau link krūmų. Pradėjau persekioti. Nesiskubino jis ant manęs išeiti... Daug metų medžiojam, tai ir žinom plėšrūnų takus. Pirmas ir vienintelis mano šūvis buvo taiklus“, – džiaugėsi medžiotojas pridurdamas, kad tai ne pirmas per gyvenimą sumedžiotas vilkas, tačiau šis sumedžiotas po ilgesnio laiko tarpo.

J. Stonkus atskleidė, kad greičiausiai iš sumedžioto plėšrūno darys iškamšą.

„Be abejo, džiaugiuosi laimikiu. Šį kartą medžioklės deivė buvo maloni man... Vilkai pridaro mums nuostolių ir stirnyčių pripjauna“, – kalbėjo S. Jaunius.

Vilkai medžiojami nuo spalio 15 d. iki kovo 31d. Išnaudojus nustatytą vilkų sumedžiojimo limitą, sezonas nutraukiamas anksčiau.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.