Daugiabučių modernizavimo darbai prasidės jau šiemet

Daugiabučių namų renovacijos programą rajone administruojanti UAB „Šakių vandenys“ tikisi, kad jau šį pavasarį bent trijuose Šakių miesto daugiabučiuose bus pradėti konkretūs renovacijos darbai. Planuojama, kad darbus pavyks užbaigti iki naujojo šildymo sezono. Renovuotų  namų gyventojai  pirmieji galės realiai įsitikinti apšiltintų namų ekonomine nauda.
 
Šių metų sausio pradžioje  įvyko trijų I etapo daugiabučių namų statybos darbų rangos ir techninio projekto rengimo viešieji pirkimų konkursai cpo.lt sistemoje. Pirmajam pirkimui buvo pateiktas dviejų daugiabučių namų paketas (V.Kudirkos g. 70 ir V.Kudirkos g. 102B), antrajam – Griškabūdžio g. 32 namo rekonstrukcija, kuriame planuojama likusiuose 10 (iš 24 esamų) butų įrengti dujinius patalpų šildymo katilus. Kaip teigia „Šakių vandenų“ atstovai, pirmojo daugiabučių namų statybos darbų rangos ir techninio projekto teikimo paslaugos „atpigo“ apie 6 proc. nuo gyventojų susirinkime patvirtintos maksimalios šių darbų kainos (numatytas rangovas – UAB „ELSIS TS“.), o antrasis pirkimas „atpigo“ apie 14 proc. (būsimas rangovas – UAB „Statybų vizija“).

 Sausio 16 dieną baigėsi paraiškų teikimo terminas dėl Jaunystės tako 5 namo statybos rangos darbų pirkimo. Tai vienas pirmųjų Šakių miesto daugiabučių, kurio gyventojai apie renovaciją kalbėti pradėjo prieš 6-7 metus, patys parengė investicijų planą, turi netgi techninį daugiabučio namo renovacijos (modernizavimo) projektą. Prognozuoti, ar konkursas įvyks, UAB „Šakių vandenys“ atstovai nesiima.

Šiuo metu baigiamos formuoti likusių I etapo daugiabučių namų statybos darbų rangos ir techninių projektų rengimo techninės specifikacijos. Tikimasi, kad dar sausio mėnesį bus paskelbti ir likusieji pirkimai. Kokia bus jų baigtis, prognozuoti nedrįstama, kadangi investiciniuose projektuose yra palikta gana nemažai netikslumų, dėl to kyla daug keblumų formuojant technines specifikacijas.

UAB „Šakių vandenys“ darbuotojai taip pat formuoja viešųjų pirkimų sąlygas dėl II etapo daugiabučių namų renovacijos investicijų planų rengimo paslaugos pirkimo. Numatyta Šakiuose, Gelgaudiškyje, Lekėčiuose, Kretkampyje, Kudirkos Naumiestyje ir Išdaguose parengti 25 daugiabučių namų investicinius planus.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.