„Išsipildymo akcijos 2012“ dovanos pasiekė globojamus vaikus

issipildymo akcijaAsta GVILDIENĖ
 
Sausio 29 dieną Šakių vaikų globos namuose apsilankė labdaros fondo „Vienybė“  TV3 „Išsipildymo akcijos“ koordinatorius Rimvydas Vaitiekūnas. Jis atvežė dešimtosios jubiliejinės „Išsipildymo akcijos 2012“, kurios metu globojamiems vaikams buvo paaukota daugiau nei 2,1 mln. litų, dalyvio diplomą.
 
Nuotr. Ant kiekvieno per „Išsipildymo akciją“ gauto daikto V. Kelertas užlipino specialų lipduką su užrašu „Vaikams“, kuris visada primintų geros valios žmonių gerumą.
 
Praėjusį trečiadienį Šakių vaikų globos namų direktoriui Virginijui Kelertui buvo įteiktas TV3 „Išsipildymo akcijos 2012“ dalyvio diplomas. Jame teigiama, kad Šakių vaikų globos namų auklėtiniams buvo skirta 7 tūkst. 650 litų, už kuriuos nupirkti du kompiuteriai „Lenovo“, du monitoriai ir kopijavimo aparatas „Konica Minolta“. Diplomą atvežusio R.Vaitiekūno teigimu, tai dokumentas, parodantis, kiek žmonių gerumo atiteko šiems vaikus globojantiems namams.

Šakių vaikų globos namai „Išsipildymo akcijoje“ pradėjo dalyvauti nuo pat pirmosios akcijos – 2003 - ųjų metų ir kiekvienais metais geros valios žmonių suaukotų pinigėlių dėka vaikai gaudavo jiems labiausiai reikalingų daiktų, vieni iš stambesnių – sūpynės, popieriaus pjaustyklė, projektorius ir ekranas. Džiaugdamasis šiuo bendradarbiavimu, V.Kelertas pabrėžė, kad „Išsipildymo akcijos“ pagalba visada labai reikalinga, tikslinga ir juntama.

R.Vaitiekūnas paaiškino, kad  akciją skelbia ir projektą vykdo TV3 televizija, tačiau ji nėra paramos gavėja, todėl visi paaukoti pinigai suplaukia į labdaros fondą. Čia speciali ir didelė lėšų skirstymo komisija nusprendžia, kaip kuo tikslingiau ir taupiau panaudoti paaukotus pinigus, todėl vyksta tiekėjų atranka, kurie taip pat įneša didelį indėlį į „Išsipildymo akciją“ parduodami daiktus su didelėmis nuolaidomis ir pristatydami jas vaikams.  Šis procesas užtrunka, todėl dovanos globojamus vaikus dažnai pasiekia tik po metų. Po to labdaros fondo atstovai važinėja po globos įstaigas ir sergančius vaikus, kad įteiktų jiems dalyvio diplomus, kuriuose yra nurodyta, kokia pinigų suma buvo skirta ir kas už ją buvo nupirkta.

Tą pačią dieną R.Vaitiekūnas „Išsipildymo akcijos 2012“ dalyvio diplomą pristatė ir į Lekėčiuose gyvenančios Ramaldos Burdulienės šeimyną. Jai šįsyk buvo skirta 3 tūkst. 472 litų, už kuriuos nupirkta: muzikinis centras, skalbimo mašina, šaldytuvas, bulvių trintuvė, lygintuvas, dvi sumuštinių keptuvės, vaflinė ir du elektriniai virduliai.

Ilonos Leleivienės ir Genovaitės Dobilevičiūtės šeimynoms skirti diplomai buvo patikėti įteikti savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus specialistams.  I.Leleivienės šeimynai TV3  „Išsipildymo akcija 2012“ skyrė 3 tūkst. 906 litus, už kuriuos buvo nupirktas baldų komplektas „Laura“, o G.Dobilevičiūtės šeimynai – 3 tūkst. 338 litus, už kuriuos buvo nupirkta nešiojamas kompiuteris, skalbimo mašina, krepšinio lenta, lankas ir kamuoliai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.