Vietoje paparčio žiedo – mero taurė

slalomas grabauskas
„Trys su puse vožtuvo“ organizuojamose slalomo varžybose dalyvavo 35 dalyviai, važiavę įvairių modelių automobiliais. Vis tik fortūna tądien šypsojosi šakiečiui Ernestui Grabauskui, į pergalę nuskriejusiam su „Lada 2106“. Z1ne Designs nuotr.


Birželio 24-ąją Šakių padangę drebino variklių ūžesys – čia vyko „Trys su puse vožtuvo“ organizuotos automobilių slalomo varžybos. Tiesa, 35 dalyviai ir žiūrovai džiaugėsi ne tik puikiu oru, bet ir naujais įspūdžiais – jei anksčiau slalomo varžybos tradiciškai būdavo organizuojamos greta Šakių rajono savivaldybės, tai šiemet persikėlė į naują erdvę – E. Steponaičio ir Birutės gatvių atkarpą.
 
Automobilių mylėtojai jėgas išbandė septyniose klasėse. Populiariausios statusą išlaikė „Laisva“ klasė, kurioje važiavo net 19 ekipažų. Pirmąją vietą čia užėmė šakietis Artūras Marcinkevičius su „Mitsubishi Colt“, antroji atiteko šakiečiui Tomui Kažemėkaičiui, vairavusiam „BMW E46“, o trečioji – iš Jurbarko atvykusiam Sauliui Biliūnui su „BMW 328“.

FWD (priekiniais ratais varomų automobilių) klasėje varžėsi 17 dalyvių, pirmas finišo liniją kirto šakietis Vilmantas Karalius su „Mitsubishi Colt“, antrąja vieta džiaugėsi svečias iš Šiaulių Arnas Jakas, vairavęs „Renault Clio“, o trečias liko liepalotiškis Paulius Sprainaitis, mynęs „Ford Focus“ pedalus.

RWD (galiniais ratais varomų automobilių) klasėje važiavo 11 dalyvių, o sėkmė šypsojosi jurbarkiečiams – pirmas atvažiavo S. Biliūnas su „BMW 328“, antras – „BMW E36“ vairavęs Ramūnas Brazaitis, o trečiąją vietą užėmė šakietis T. Kažemėkaitis su „BMW E46“.

„Jaunimo“ klasėje susirungė šeši jaunuoliai – pergalę čia nuskynė šiaulietis Arnas Jakas, sėdęs prie „Renault Clio“ vairo, antrąja vieta džiaugėsi lukšietis Justas Žukauskas su „Mitsubishi Colt“, o trečiąja – jurbarkietis Kristupas Povilaitis su „Mitsubishi Colt“.

„History“ klasėje varžėsi penki dalyviai. Pirmąją vietą laimėjo šakietis Ernestas Grabauskas su „Lada 2106“, antrąją – kaunietis Algirdas Gricius su „Honda Civic“, o trečioji atiteko šakiečiui Vytautui Žemaitaičiui, vairavusiam „Volkswagen Golf“.

slalomas grabauskas2
Joninių dieną vykusios slalomo varžybos ilgam įsimins ne tik čempionui Ernestui Grabauskui (antras iš dešinės), bet ir organizatoriams. Anot vieno iš jų Gyčio Matusevičiaus (antras iš kairės), varžybos organizuojamos jau septynerius metus, tačiau šis renginys – pats geriausias. Z1ne Designs nuotr.

AWD (visais ratais varomų automobilių) klasėje susirungė trys dalyviai – geriausiai sekėsi jurbarkiečiui Irmantui Ditkui su „Audi A4“. Nuo jo kiek atsiliko „Subaru Impreza“ vairavęs žvirgždaitiškis Aleksandras Stonkus, o trečiuoju liko šakietis Žydrūnas Stankevičius su „Volkswagen Golf“.

Trys dalyvės jėgas išbandė ir „Moterų“ klasėje. Čia fortūna šypsojosi šiaulietei Ingridai Jakienei, vairavusiai „Renault Clio“, antroji vieta atiteko šakietei Sonatai Kažemėkaitienei su „BMW E36“. Simbolinė trečioji vieta buvo skirta parodomojo važiavimo vairuotojai, „Red Bull“ atstovei Jogailei Vilkaitei.

Na, o geriausiu iš geriausių tapo šakietis E. Grabauskas, vairavęs „Lada 2106“. Pastarajam meras Raimondas Januševičius įteikė pagrindinį prizą – Šakių rajono mero taurę.

Vienas iš pagrindinių varžybų organizatorių Gytis Matusevičius džiaugėsi, jog naujoje vietoje organizuotos varžybos išpildė visus lūkesčius – įvyko tik viena nedidukė avarija, nepasitaikė jokių organizacinių klaidų, žmonės džiaugėsi ne tik sportiniais automobiliais, bet ir šalia, skvere, suorganizuota švente.

„Su kolega džiaugėmės, kad tai tikriausiai buvo geriausias mūsų renginys per visus septynis metus. Mes visą laiką šioje vietoje norėjome organizuoti, bet buvusioji valdžia pavogė teisę, o naujasis meras davė mums tą vietą – gavome labai didelį palaikymą iš rajono savivaldybės. Skvere vaikams buvo suruoštos pramogos – batutai, elektromobiliukai, cukraus vata, ledai. Šį kartą stengėmės ne tik dėl dalyvių, bet norėjome padaryti šventinę dieną miestui, juk Joninės buvo. Norėjome pritraukti vaikus, kad šie ateitų ir sportinių automobilių apžiūrėti, ir papramogauti, be to, ir tėvai ateina kartu su vaikais, juk dažnai taip būna, kad neturi kur jų palikti“, – įspūdžiais dalijosi G. Matusevičius, pridurdamas, jog širdį paglostė ir netoliese gyvenančių miestelėnų reakcija. Anot jo, organizatoriai kiek nerimavo, jog žmonės nenorės, kad po jų langais vyktų varžybos, tačiau, Gyčio teigimu, atsitiko priešingai – dalis gyventojų varžybas stebėjo iš balkonų, kiti atėję pasidairyti tvirtino, kad „pasakiškas jausmas, kai tiesiog geri kavą, o aplink renginys vyksta“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.