Atviras jaunimo centras vieną dieną atvėrė savo duris dar plačiau

ajc atviru duru diena
Šakių atviro jaunimo centro vadovė Judita Ambrasienė džiaugiasi, kad ir lauke, prie įėjimo, po truputį yra kuriamas jaukus kampelis. Čia penktadienį užsuko ir savivaldybės atstovai. (D. Pavalkio nuotr.)


Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Rajono jaunimui ir vaikams turiningą laisvalaikio leidimą jaukiose erdvėse siūlantis Šakių atviras jaunimo centras skaičiuoja jau septynerius metus. Praėjusį penktadienį čia buvo suorganizuota atvirų durų diena, kada jaunimas su centro veikla galėjo susipažinti dar iš arčiau, pajusti čia tvyrančią dvasią.
 
Atviro jaunimo centro, dabar oficialiai priskirto Šakių socialinių paslaugų centrui, erdves, įruoštas pusrūsyje, ir tikrai turinčias originalų įėjimą, jaunimas žino dažnai iš to, kai patys čia užsuka praleisti savo laisvalaikį. Nors centras atviras kiekvieną dieną, penktadienį, kaip sako šio centro vadovė Judita Ambrasienė, jis tapo dar atviresnis ir laukė visų, ne tik vaikų, bet ir jų tėvelių, kitų visuomenės narių, kuriems būtų įdomu sužinoti apie jo veiklą. Proga suorganizuoti atvirų durų dieną pasirinkta neatsitiktinai – išvakarėse pasaulis minėjo Tarptautinę jaunimo dieną.

„Mūsų durys atviros visiems kiekvieną dieną. Kartais mes būnam užsiėmusios su formalumais, dokumentų tvarkymu, projektų ataskaitom ir kitu popierizmu. Nė nepajuntam, kai jaunimas ateina, užsiima sau miela veikla, o mes ne visada spėjama prie jų prieiti ir kažką paveikti, tad norim jiems skirti savo laiko. Be to, toks renginys ir mūsų veiklos viešinimas“, – sako J. Ambrasienė, kuri pati čia nuo pat įkūrimo pradžios ir darbuojasi.

Be J. Ambrasienės, šiuo metu Atvirame jaunimo centre darbuojasi ir Zita Jakaitienė, centrui mielai padeda savanoriai, tarp kurių yra ir jaunųjų policijos rėmėjų, ir kitų mielai savanoriaujančių aktyvių jaunuolių. Įsikūręs prie Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro, Atviras jaunimo centras per septynerius metus augo ir plėtėsi savo veiklomis, idėjomis, renginiais, o dabar nori įkurti ir gražią bei jaukią erdvę lauke – kiemelį. Jau kelios savaitės gulėjo medinės paletės, kurios dabar nudažytos, o prie jų netrukus dar atsiras ir naujai įsigyti lauko baldai – čia bus dar viena erdvė jaunimui, kur geru oru jie galės prasmingai leisti laiką lauke.

Anot J. Ambrasienės, viena iš naujesnių veiklų, kuri greitai sulaukė jaunimo susidomėjimo, yra rūbų dažymas – vaikai gali atsinešti savo drabužį ir jį čia nusidažyti kita spalva.

„Tai linksma ir įdomi veikla, kuri vaikam patinka. To nedaro nei mokyklose, nei namie norėtųsi leisti viską terlioti, o čia yra galimybė išbandyti tai, ką nori. Kiemelis taip pat graži idėja, o jo čia dar tik pradžia, jis plėsis – pastatėme ir tą bačką, į kurią galės vaikai sumesti nuo savo atsineštų gėrimų pakuotes. Vėliau jas priduosime, nupirksime kažką jiems patiems, taip skatindami vaikų sąmoningumą, kad reikia rūšiuoti atliekas, o rūšiavimas yra labai naudingas, nes už tuos priduotus butelius kažką galima nusipirkti“, – rodo J. Ambrasienė į naujai kuriamo kiemelio erdvėje išdėstytus daiktus.

Pasak vadovės, dar kiemelyje atsiras ir pakabinamos lauko girliandos, ir gėlių, ir kitų jaukumą kuriančių elementų, kurie čia kurs malonią atmosferą, kai kiemelyje bursis jaunimas.

Penktadienį, atvirų durų dieną, jaunimui šiame centre buvo suorganizuotos kūrybinės dirbtuvės, stalo žaidimai, pokalbiai prie kavos puodelio ir pyrago gabalėlio. Visą dieną centro darbuotojos ir savanoriai čia laukė vaikų, jaunimo, tėvų ir kitų, kam būtų galima parodyti, kuo čia užsiimama kiekvieną dieną. Į Atvirą jaunimo centrą penktadienį užsuko ir savivaldybės atstovai: vicemeras Darius Jakavičius, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas bei jo pavaduotoja Eglė Plančiūnienė, savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė bei savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė. Jiems taip pat buvo smalsu išgirsti, kuo gyvena šio centro lankytojai, kokių veiklų čia galima atrasti, bei pasidalinti savo nuomonėmis bei įžvalgomis su darbuotojais apie ateities perspektyvas, galimybes ir gaires.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.