Turistus pasitiks atnaujinti informaciniai stendai

Kokią informaciją galime sužinoti iš naujųjų informacinių stendų? Tiek Lekėčiuose, tiek Kiduliuose pastatytuose stenduose yra Šakių rajono žemėlapis su pažymėtomis lankomiausiomis vietomis. L. Poškevičiūtės nuotr.

Į rajoną vykstantys turistai kartais stabteli ir prie įvažiavimų į rajoną įrengtų informacinių stendų, čia ieško informacijos apie lankytinas vietas, kontaktų. Tokių informacinių stendų yra ir pas mus, tačiau kai kurių estetinis vaizdas nekelia susižavėjimo – stendai nublukę, informacija sunkiai įskaitoma. Šiuo klausimu pasistūmėta į priekį: lankytojus pasitinka du atnaujinti informaciniai stendai Lekėčiuose bei Kiduliuose.

Mūsų rajono miesteliuose ir miestuose vis dar matyti ne itin geros būklės informacinių stendų, kurie buvo pastatyti prieš kelis dešimtmečius tuometinio Šešupės euroregiono turizmo informacijos centro iniciatyva bendradarbiaujant su VšĮ Nemuno euroregiono Marijampolės biuru. 

Apie tai, kad reikia atnaujinti informacinius stendus, kalbėta ne kartą. Iniciatyvos ėmėsi Šakių turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC). Pasak turizmo vadybininkės Vaidos Zimnickienės, įvertinus esamą situaciją, surinkus informaciją ir bendradarbiaujant su seniūnijomis, ties įvažiavimais į Šakių rajoną du iš jų jau atnaujinti. Dar praeitų metų gruodžio mėnesį vienas informacinis stendas iškilo šalia kelio Kaunas–Šakiai esančios degalinės teritorijoje, o kitas prie Kidulių dvaro. 

„Gal degalinėje ir nėra pati patraukliausia vieta stendui, ne visada jį gali pamatyti pravažiuojantys turistai, tačiau atsižvelgus į tai, kad buvo galima panaudoti turimą stendo konstrukciją ir nereikėjo naujų derinimų, leidimų gavimo dėl stendo pastatymo, buvo nuspręsta ne statyti naują kitoje vietoje, o atnaujinti esamą. Vis tik šie procesai būtų pareikalavę didesnių laiko, žmogiškųjų ir finansinių išteklių“, – kalbėjo V. Ziminckienė.

Kokią informaciją galime sužinoti iš naujųjų informacinių stendų? Tiek Lekėčiuose, tiek Kiduliuose pastatytuose stenduose yra Šakių rajono žemėlapis su pažymėtomis lankomiausiomis vietomis: dvarai, muziejai, Griškabūdžio Kristaus Atsimainymo bažnyčia, Etnografinė suvalkiečio sodyba, be abejo, Sudargo piliakalnių kompleksas, Vaiguvos upė-gatvė, Šakių karilionas, taip pat pažymėtos maitinimo įstaigos, viešbučiai ir kita. Stenduose yra atskirai Lekėčių ir Kidulių miestelių žemėlapiai su lankytinomis šių kraštų vietomis bei objektais.

V. Zimnickienė pasidžiaugė, kad tiek Lekėčių, tiek Kidulių seniūnai geranoriškai sutvarkė, patiesino stendų konstrukcijas, ant kurių buvo uždėti naujai sumaketuoti stilizuoti žemėlapiai su Šakių rajone esančių turistinių paslaugų teikėjų informacija. Anot jos, įrengiant naujus informacinius stendus, buvo išlaikyta ta pati stilistika, kaip ir Šakių miesto skvere esančiame stende.

V. Ziminickienės teigimu, stendų atnaujinimą Šakių TVIC yra įsitraukęs į savo įstaigos veiklos planą. 

„Ateityje numatome toliau tęsti šiuos darbus ir pagal poreikį, vėlgi bendradarbiaujant su seniūnijomis, apsvarsčius būtinybę atnaujinti ir kitus stendus, esančius Šakių rajone. Kai kur pačios seniūnijos jau yra pastačiusios naujus stendus, kitur Panemunių regioninio parko direkcija, tad nenorime aklai naujinti visų stendų iš eilės, o pasižiūrėti atsakingai ir racionaliai. Tikrai nereikia, kad informacija dubliuotųsi ir būtų švaistomi finansai. Kai kur galbūt tiesiog nuimsime senas stendų konstrukcijas, o kai kur jas atnaujinsime“, – tikino V. Zimnickienė.

Anot jos, artimiausiuose planuose – stendo įrengimas Kudirkos Naumiestyje, Varpo aikštėje, matomas poreikis įrengti informacinį stendą ir Plokščiuose. 

Kudirkos Naumiestyje esančioje degalinėje ir prie rajono ribos su Vilkaviškiu įrengti informaciniai stendai vis dar neblogos būklės. Kaip pasakojo miesto seniūnas Edvardas Belevičius, stendai statyti prieš gerą dešimtmetį vietos bendruomenės iniciatyva.

„Be abejo, informacija jau pasenusi, bet stendai neišblukę. Mieste stovinčius dar kelis stendus, kurie buvo įrengti dar anksčiau ir visiškai išblukę, tiesiog nuėmėm. Aš tik už tai, kad nauji stendai, su naujausia informacija apie Kudirkos Naumiestį atsirastų mieste“, – kalbėjo seniūnas.

Kaip pasakojo Žvirgždaičių seniūnė Giedrė Snudaitienė, pernai balandžio mėnesį prie seniūnijos pastato, įgyvendinus Žvirgždaičių miestelio bendruomenės projektą, buvo įrengtas Žvirgždaičių seniūnijos fotostendas-žemėlapis, jame lankytinos miestelio vietos bei miestelio istorija. 

Informacinius stendus pasistatę ir Griškabūdžio bei kitos bendruomenės. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px