Prieš dešimtmetį sodinti ąžuoliukai praaugo sodintojų lūkesčius

adamkus azuolas
Paminėti ąžuolų sodinimo dešimtmečio Slavikų seniūnijoje Šilininkų miške atvyko ir sambūrio  „Gerumo ąžuolas“ nariai, tarp kurių (iš kairės) – kraštietis Petras Puskunigis bei ilgametis narys Prezidentas Valdas Adamkus, juos pasitiko seniūnas Valdas Dumčius. V. Dumčiaus nuotr.


Švęsdami ąžuoliukų sodinimo dešimtmetį Slavikų seniūnijoje Šilininkų miške, sambūrio „Gerumo ąžuolas“ nariai praėjusį savaitgalį vėl užsuko čia, į savo rankomis pasodintą giraitę, paminėti šios gražios datos, pasodinti jai skirtą ąžuoliuką, pasibūti kartu, pasigėrėti, kaip auga ąžuolai. Kartu su kitais organizacijos dalyviais į Slavikus užsuko ir Prezidentas Valdas Adamkus.
 
 Kaip sako sambūrio pirmininkas Valdas Pacevičius, smagu pamatyti, kad iš Šilininkuose pasodintų ąžuolų prigijo ir puikiai auga kone visi, o Prezidento V. Adamkaus ir jo žmonos Almos rankomis pasodinti ąžuoliukai šiandien atrodo tarsi praaugę jų lūkesčius.

„Stebėtina, kad prigijo 90 proc. visų mūsų pasodintų sodinukų – dabar jie gražiai auga, vešlūs, gražūs medeliai. Tai turbūt lėmė ne tik geras dirvožemis, bet ir juos sodinusios rankos“, – kalbėjo V. Pacevičius.

Prezidentas susirinkusiems priminė, kad prieš penketą metų per vieną dieną būtent čia, Slavikų seniūnijoje, Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejui paminėti buvo pasodinta 3 tūkst. 500 ąžuoliukų, o 90 iš jų buvo skirta ir 2010 m. lėktuvo katastrofoje žuvusiems Lenkijos valstybinės delegacijos nariams pagerbti. Tąkart akcijoje dalyvavęs pats Prezidentas V. Adamkus savajį ąžuoliuką skyrė vienam iš savo geriausių draugų – Lenkijos Prezidentui Lechui Kačinskiui, o A. Adamkienė – jo žmonai Marijai.

Per kiekvieną sambūrio susiėjimą dainuojant liaudies dainą „Žemėj Lietuvos ąžuolai žaliuos...“ iškeliama „Gerumo ąžuolo“ vėliava. Šįkart ją pakelti buvo pakviesti Šakių krašto vietos veiklos grupės pirmininkas Juozas Dainelis ir buvęs Šakių miškų urėdijos vadovas Sigitas Tamošaitis. Šventėje skambėjo Šakių kultūros centro instrumentinės muzikos grupės „RepriZa“ (vadovas Zigmas Balnius) ir keleto Kauno muzikinio teatro solistų dainos.

2006 m. susikūrusio sambūrio nariai ne tik sodina ąžuolų giraites visoje Lietuvoje, bet ir vaduoja nuo šiukšlių upių pakrantes primindami, kad tai daryti gali kiekvienas žmogus, net nebūdamas organizacijos narys.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.