Būsimas Karlo vizitas sukėlė ant kojų

damijonaitis carlKudirkos Naumiesčio gyventoja Reda Kemežienė ir Savivaldybės tarnautojai sunerimę: rugsėjo 19 dieną atvyksta VšĮ „Solidarity” generalinis direktorius Gerhardas J. Karlas (Gerhard J.Carl), kuris susipažins, kaip panaudotos jo skirtos lėšos.
 
Nuotr. Į G. J. Karlo globojamos šeimos namus atvykę savivaldybės darbuotojai pamatė, kad nors daug kas atlikta, tačiau darbų dar liko nemažai.
 
Atvykus G. J. Karlui teks parodyti, kaip panaudoti papildomi 8 tūkst. litų, skirti namui, kurį geradarys anksčiau nupirko už 35 tūkst. litų. G. J. Karlo pinigai buvo pervesti į moters sąskaitą. Likus savaitei iki numatomo vizito, administracijos direktoriaus pavaduotojas Algimantas Damijonaitis, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjos pavaduotojas Elvydas Pauliukėnas vyko į R. Kemežienės šeimą apžiūrėti, kaip pasiruošta geradario vizitui.

Svarbiausias darbas padarytas – yra įvestas vanduo. Šį darbą savivaldybė G. J. Karlui buvo pažadėjusi padaryti už savo lėšas. „Tai pats svarbiausias dalykas, mes labai patenkinti“,- džiaugėsi R. Kemežienė, ant rankų supdama mažą sūnelį.

Vedant vandenį kilo nenumatytų problemų, nes buvo gautas gyventojos skundas, į kurį reikėjo operatyviai sureaguoti. Seniūnija, atlikdama darbus, kažkada yra sugadinusi ir nesutvarkiusi gatvės dalies, todėl viena gyventoja nenorėjo suteikti leidimo vesti vandenį per savo sklypą. Ją perkalbėti pavyko pažadėjus savotiškus mainus: sutvarkyti kelio atkarpą, kuria vanduo atiteka į jos teritoriją. „Kadangi norėjome kasti per jos sklypą, pažadėjome, kad sutvarkysime tą kamputį“,- pasakojo A. Damijonaitis.

Apžiūrėjęs iškastą nutekamąjį griovelį jis pastebėjo, kad vis tik pažadas ištesėtas netinkamai. Tai nepadėtų sužadinti pasitikėjimo seniūnija. „Šią problemą reikėtų išspręsti profesionaliau“,- kreipėsi jis į seniūnijos darbuotoją Vytautą Šimkonį. -Reikia padaryti lovelį, kad vanduo turėtų kur nubėgti. Dabar jis prabėgs, bet ardys krantą. Moteriškė tikrai nenorėjo, kad vanduo bėgtų į jos sklypą. Ką aš padaryčiau? Yra plastikinių vamzdžių. Tai pagilinkit griovelį, dėkite vamzdį... Mes pažadėjome, tai reikia padaryti.“

Problemų rasta ir atvykus į pačios R. Kemežienės namą. Paaiškėjo, kad terminas baigiasi, o padaryti dar liko gan nemažai. Kol kas vonioje dar neišklotos plytelės, neatlikti kiti apdailos darbai.

Jau sutvarkyta krosnis, nupirkta dušo kabina, plytelės. Tuo tarpu viską turintys atlikti darbininkai, išsigandę valdžios vizito, į darbus neatvyko. „Tai važiuojame greičiau, tegul jie grįžta. Ko bijo, gi čia bendras reikalas“,- sakė A. Damijonaitis. R. Kemežienė teigė, kad sužiūrėti darbų eigą nelengva: ‚Sunku čia labai buvo, vaikai serga, persiversdama per galvą viską turėjau daryti. Bėgte, ir bėgte, ir bėgte...“

Rugsėjo 19 dieną G. J. Karlas turės įžengti į sutvarkytus R. Kemežienės namus ir gauti tikslią finansinę ataskaitą, apie padarytus darbus. Manoma, kad G. J. Karlas į Šakius atvyksta paskutinį kartą. Jis jau nutraukė ryšius su Marijampolės apskritimi, R. Kemežienės šeima – paskutinė, kuriai jis teikia pagalbą Šakiuose. „G. J. Karlas rašė, kad bendradarbiauti su mumis jam labai patiko, tad gal dar yra vilties?“- mąstė E. Pauliukėnas.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.