Savivaldybė karpys išlaidas

grigaitieneSima KAZARIAN
 
Savivaldybės biudžeto žirklių neišvengs švietimo darbuotojai, kultūros ūkinių išlaidų dalis ir socialinės įstaigos. Tai penktą kartą baigusi balansuoti ateinančių metų biudžetą pranešė Biudžeto ir turto skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė.
 
Nuotr. E. Grigaitienė dėliodama biudžetą pamatė, kad balansą pasiekti galės apkarpius švietimo, kultūros ir socialinių įstaigų biudžetus.
 
Prieš pat naujuosius metus savivaldybės darbuotojai kuo dosniausiai išsidalijo priedus, motyvuodami tuo, kad liko pinigų. Tačiau vos persiritus per naujų metų slenkstį meras Juozas Bertašius paskelbė, kad biudžetas yra „kraupus“. Pajamų planuojama 77 mln., o išlaidų – 85 mln. „Pradžioje biudžetas nesibalansavo 8 milijonais. Kadangi investicijoms galime skolintis, tai ir darysime. 5 pasiskolinsime, o likusius 3 mln. reikėjo susirasti patiems. Tai čia ir prasidėjo tie rašto darbai“,- teigė Biudžeto ir turto skyriaus vedėja, kurios kabineto lange, anot mero Juozo Bertašiaus, šviesa negesdavo ir naktį.

Šie namų darbai baigėsi tuo, kad švietimo įstaigoms sumažinta atlyginimams 5 proc., ūkinės išlaidos 9 proc. Anot E. Grigaitienės, tai yra didelės įstaigos, kurios turi kitokias galimybes taupyti nei tos, kurios susideda iš penkių žmonių. Be to, bus atidžiai peržiūrėti ir pavežėjimo maršrutai, ypač nuostolingieji, kuriuos turės dar kartą apsvarstyti sušaukta komisija, nes ten nueina nemaži biudžeto pinigai. Kultūrinėse įstaigose, kadangi atlyginimai mažiausi, 9 proc. sumažintos ūkinės išlaidos. Socialinės globos įstaigoms – Kukarskės senelių globos namams ir Gelgaudiškio specialiajai mokyklai 9 proc. sumažintas mokos fondas. „Seniūnijos yra sąlyginai geriausioje padėtyje. Seniūnijų valdyme, atmetus transportą, tai mažinta 9 proc.“,- teigė E. Grigaitienė.

Aplinkotvarkoje palikti tie patys pinigai, socialinėje srityje nemažinta nieko. „Ten net papildomai skirta 100 tūkst., nes reikės atlikti viešuosius darbus, tai reikės bent pirštines nupirkti ar grėblius“,- sakė E. Grigaitienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.