Šokti ir dainuoti teks už savus pinigus

bendruomenesAsta GVILDIENĖ
 
Vasario 6 dieną savivaldybės salėje rinkosi rajono bendruomenių centrų pirmininkai. Jų laukia nelengvi metai. Pagrindinės Vietos plėtros strategijos 2014 – 2020 metams kryptys – skatinti verslumą ir kurti naujas darbo vietas. Todėl, pasak rajono mero Juozo Bertašiaus, savivaldybė neskirs pinigų festivaliams – šokti ir dainuoti teks už savus pinigus.
 
Rajono bendruomenių centrų susitikime rajono vadovas buvo atviras - tikroji krizė savivaldybėje  prasidėjo ne 2009, o šiais metais, kai biudžeto deficitas pasiekė 3,5 mln. litų. Todėl, pasak mero, reikia labai gerai susiplanuoti visas veiklas, nes ne visi bendruomenių projektai bus kofinansuojami – savivaldybė rems tik rimtus projektus, kurie turės išliekamąją vertę ir sukurs naujų darbo vietų. „Visi trali vali festivali turės būti organizuojami iš savų lėšų, - pabrėžė meras. – Jiems pinigų iš šių metų menamo savivaldybės biudžeto niekas neskirs. Linkiu sėkmės kuriant menamą strategiją, ne kiekvienas projektas savivaldybės taryboje bus svarstomas atskirai.“

Susirinkime dalyvavęs Šakių krašto vietos veiklos grupės pirmininkas Algimantas Damijonaitis, pristatydamas Vietos plėtros strategijos 2014 – 2020 metų gaires, išvardijo tas kryptis, už kurias galima tikėtis surinkti daugiausiai balų. Tai naujų darbo vietų sukūrimas, gyventojų užimtumas, jaunimo įtraukimas į bendruomenių veiklas, daugiafunkcinė veikla ir pinigų iš kitų šaltinių pritraukimas. Šioje strategijoje atsiveria didesnės galimybės smulkiesiems verslininkams, tačiau mažėja kultūrinės veiklos projektų, kurių beje, pasak J.Bertašiaus, šiemet savivaldybė ir taip nežada kofinansuoti. A.Damijonaitis patarė apsvarstyti visas galimybes, leidžiančias bendruomenėms surasti būdų išlaikyti bendruomenių namus. Jis ramino nesigąsdinti, nes bendruomenės turi vizijų, tik jas reikia toliau plėtoti ir įgyvendinti.

Į susirinkimą atvykęs Šakių policijos komisariato viršininkas Mindaugas Akelaitis patikino, kad kalbos apie policijos mirtį, kaip kažkas paskelbė - ankstyvos. „Galiu nuraminti, kad policija dar neišsivaikščiojo“, - teigė M.Akelaitis, ragindamas bendruomenių centrų vadovus bendradarbiauti su policijos pareigūnais, kviestis į renginius, drąsiai išsakyti kritiką. „Turime tapti partneriais“, - akcentavo komisariato viršininkas, skatindamas žmones jungtis į saugias kaimynystes, aktyviau dalyvauti policijos rėmėjų veikoje, kurių šiandien rajone iš 150 liko tik 30. M.Akelaitis susirinkusiesiems pristatė bendruomenės policininko veiklą, kuris turėtų dar labiau suartinti policiją su bendruomenėmis. Pasak jo, tokį žmogų  turėtų motyvuoti ne tik atlyginimas, bet ir geri santykiai su rajono gyventojais.

Savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Leonora Pocevičiūtė supažindino su nauja socialinių pašalpų skyrimo tvarka, kaip savarankiška savivaldybės funkcija, ir jos įgyvendinimu. Ji kvietė bendruomeniečius būti pilietiškesniais ir netylėti, jei žino, kad kaimynas pašalpą gauna neteisėtai, nes juk kas kitas, jei ne tame pačiame kaime gyvenantys žmonės vieni apie kitus viską žino geriausiai.

Susitikimo metu rajono bendruomenių centrų asociacijos pirmininkė Grinutė Šnirpūnienė pristatė nuo vasario 1 dienos pradėtą įgyvendinti bendrą bendruomenių centrų projektą „Šakių rajono bendruomenių žingsniai verslumo link“. Vadovaujantis viešųjų pirkimų taisyklėmis jau planuojama pirkti biuro technikos įrangą: keturis nešiojamus kompiuterius su programine įranga, du daugiafunkcinius įrenginius, du multimedijos projektorius, vieną ekraną su trikoju, vieną laminatorių ir penkis fotoaparatus. Bendra vertė - 22 tūkst. 438 litai. Pagal šį projektą bendruomenės užsibrėžusios įgyvendinti net keletą veiklų, pradedant konferencijos ir švietėjiško mokomojo seminaro verslumo klausimais organizavimu, baigiant tradicinėmis šventėmis ir renginiais.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.