Specialiojo ugdymo centrui – 55-eri

saltiniui 55
Prie Gelgaudiškio specialiojo ugdymo centro „Šaltinis“ vairo stovinti Birutė Navikienė priėmė svečių sveikinimus ir tikino, kad didžiausias centro turtas ir vertybė – darbuotojai. (G. Bernotienės nuotr.)


Gintarė MARTINAITIENĖ

Rugpjūčio 25-ąją Gelgaudiškio dvaro menėje nuotaikingai paminėta specialiojo ugdymo centro „Šaltinis“ 55-erių metų sukaktis. Prieš tai už bendruomenę aukotos šv. Mišios, o renginio metu netrūko muzikos, geros nuotaikos ir, žinoma, sveikinimų bei padėkų sunkų darbą su sutrikusio intelekto auklėtiniais dirbantiems darbuotojams.

Įstaigai tokia metų sukaktis, kalbėjo renginio vedėja, reiškia brandą ir tvirtumą, ryžtingumą perimant laikmečio permainas ir naujoves, sugebėjimą keistis ir tobulėti, tačiau kad ir kokia sukaktis ar įstaiga būtų, be žmogaus, jo išsilavinimo, pastangų ji negyvuotų. Tad būtent dirbantiems žmonėms renginio metu ir buvo skirtas didžiausias dėmesys. Būtent įstaigos darbuotojams dėkojo dvidešimtmetį „Šaltiniui“ vadovaujanti Birutė Navikienė, daugybės padėkų sulaukusi ir ji pati.

„Didžiausias turtas ir vertybė – centro darbuotojai, nuo kurių požiūrio į savo pareigas ir atsakomybės, sąžiningumo priklauso, kokio rezultato pasieksime vykdydami mums deleguotas funkcijas“, – sakė direktorė ir pridūrė, kad daugeliui tiek anksčiau, tiek dabar dirbančių tai yra daugiau nei darbo vieta, nes tai gyvenimo būdas, pašaukimas.

Anot direktorės, didžiausias dėmesys pastaraisiais metais buvo skiriamas aplinkos pritaikymui didelių ir labai didelių negalių turintiems mokiniams: įrengtas pandusas į bendrabučio pastatą, rėmėjų dėka buvo įsigytas ir specialus kopiklis vežimėliuose judančių vaikų pakėlimui į bendrabučio aukštus, įsigytas ir kitas keltuvas, padedantis vyresniuosius vaikus įkelti ir iškelti iš lovos, pritaikyta dušo patalpa, mokinių saugumui poilsio kambaryje bei priešmokyklinėje grupėje baldų briaunos padengtos specialiomis apsaugomis, taip pat pagerintos mokinių gyvenimo sąlygos – daugelis daugiaviečių kambarių pertvarkyti į dviviečius, mokinių laisvalaikio gerinimui rėmėjai iš Vokietijos padovanojo specialius dviračius, lauko žaidimo aikštelė papildyta naujais atrakcionais ir pan. B. Navikienė minėjo, kad centro administracijos komanda nuolatos siekė ir siekia pritraukti nebiudžetines lėšas, kurių per pastaruosius penkerius metus gauta 20 tūkst. eurų.

Padėkos žodžius už atsidavimą bei atsakingą darbą ji skyrė ne tik pedagogams, pagalbos specialistams, bet ir virtuvės kolektyvui, aptarnaujančiam personalui, centro administracijai bei visai bendruomenei. Kartu su specialiojo ugdymo centro ugdymo skyriaus vedėja Gene Žilinskiene jos sveikino esamus darbuotojus, džiaugėsi, kad kartu šventėje dalyvauja ir jau į užtarnautą poilsį išėję kolegos. Padėkos nekart skriejo ir B. Navikienei, kuriai kolektyvas po išsakytų žodžių plojo atsistojęs.

„Apie jūsų įstaigą žino visa Lietuva, nes įstaiga 2015 m. tapo respublikiniu metodiniu centru. Jūsų dėka „Šaltinis“ tapo moderniu, europietišku centru sutrikusio intelekto vaikams“, – dėkodama įstaigos direktorei B. Navikienei kalbėjo gelgaudiškietė Seimo narė Irena Haase.

Gerų žodžių „Šaltinio“ bendruomenei negailėjo ir rajono meras Edgaras Pilypaitis, pripažinęs, jog įkvepia, kad bendruomenėje yra tikrų lyderių, gebančių laiku susiorientuoti, įveikti kylančius sunkumus ir koja kojon žengti su pokyčiais. Jo padėkos asmeninių darbo sukakčių proga buvo įteiktos B. Navikienei, Dalei Vizgirdienei, Rūtai Jurkšaitienei, Lionei Gabartienei, Audronei Krankauskienei, Jūratei Žilinskienei, Julijai Jakienei, Rimutei Liepuonienei.

Švietimo pagalbos tarnybos vardu sveikinimus skyrusi tarnybos vadovė Diana Jazukevičienė centrui dėkojo už... centro vaikų akis.

„Mes jose matome pozityvumą, švelnumą, atsidavimą pedagogams, daugeliu atvejų – pedagogų didesnį vaikų pažinimą nei jų aplinkos“, – kalbėjo D. Jazukevičienė ir džiaugėsi bendradarbiavimu, kad gali kartu spręsti problemas, kurių darbo kasdienybėje išties pasitaiko. Neabejojama, kad be šios įstaigos vienokią ar kitokią negalią turinčių vaikų kasdienybė būtų gerokai sunkesnė, tad centre dirbančių žmonių indėlis ypač reikšmingas, nors darbas ir nelengvas.

Sveikinimai skambėjo ir iš vicemero Dariaus Jakavičiaus, Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Dariaus Aštrausko, Gelgaudiškio mokyklos direktorės Odetos Dailidienės ir kitų lūpų. G. Žilinskienė ragino švęsti, džiaugtis „čia ir dabar“, o renginio metu nekart skambėjo palyginimai, kad šaltinio versmė dar srauniai, sėkmingai ir užtikrintai tekėtų ne vienerius metus.

Šventės metu skambėjo grupės „Lietuvaičiai“ atliekamos dainos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.