Nauja žemdirbių asociacija rajono ūkininkų kol kas nesudomino

Neseniai įsisteigė „Lietuvos žemdirbių savivaldos asociacija“ (vadovas Algirdas Mačiulaitis). Praeitą savaitę prieštaringai vertinama asociacija organizavo Raudonėje konferenciją, skirtą aptarti Lietuvos pieno ūkio perspektyvoms.
 
„Ši žemdirbių savivaldos asociacija yra nauja – jai vos kelios savaitės, tačiau mano tikslas, kad mes ne tik pakalbėtume, bet ir būtume išgirsti vyriausybės. Kai kurios žemdirbių sąjungos tik sako, kad gina jų interesus, bet iš tiesų nieko realiai nedaro“, – kalbėjo vadovas.

Konferencijoje buvo pristatytos preliminarios pieno ir pieno produktų sektoriaus Lietuvos Respublikos Konkurencijos tarybos rinkos tyrimo išvados. Pristatytos šiandieninės kritinės pieno sektoriaus situacijos priežastys. Taip pat ūkininkai buvo supažindinti su pieno gamybos, pardavimų ir rinkos tendencijomis Vokietijoje. Pirmoji konferencija mūsų rajono žemdirbių dėmesio nesulaukė. Mūsų žiniomis, į konferenciją vyko vos pora ūkininkų iš Šakių rajono. Taip pat ją ignoravo ir Jurbarko rajono žemdirbiai – jie į susitikimą vyko taip pat vangiai. Pasak Šakių ūkininkų sąjungos vadovo Rimanto Valiuko, to priežastys gali būti įvairios.

„Visų pirma pats asociacijos vadovas yra labai prieštaringos reputacijos ir nežinia, kokiais tikslais jis tą asociaciją kūrė. Antra, juk dabar žemdirbiams pats darbymetis. Trečia, šios konferencijos kaina siekė net 20 eurų žmogui, tad nieko nuostabaus, kad mūsų krašto žemdirbiai ja nesusižavėjo“, – sako R. Valiukas.

Teistumą turintis naujos asociacijos vadovas galvos, regis, nesuka dėl savo reputacijos. Jis jau du kartus bandė patekti į Jurbarko savivaldybę. Maža to, kad yra teistas, pernai metais, kai gyveno Rusijoje, buvo patekęs ir Jurbarko rajono policijos akiratį. Pilietis referendumo dieną neteisėtai  agitavo gyventojus. Visos šios A. Mačiulaičio gyvenimo peripetijos tikriausiai nuteikia aplinkinių rajonų ūkininkus skeptiškai.

Konferencijos metu priimta rezoliucija, kurioje vienas iš pagrindinių punktų yra tai, kad Žemės ūkio rūmų ir Kaimo reikalų komiteto atstovai sutarė, jog reikia pradėti ikiteisminį tyrimą dėl kartelinių susitarimų pieno rinkoje, žadama artimiausiu metu kreiptis į teismą.

„Draugo” inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.