Prie bendruomenių vairo – nauji veidai

Sintautų bendruomenės centras turi naują pirmininkę – Inesą Viliūšienę (centre), kuri žada tęsti pradėtas veiklas. Organizatorių nuotr.

Tebesitęsiant rajono bendruomenių centrų (BC) visuotiniams-rinkiminiams susirinkimams, paskutiniai, įvykę Žvirgždaičiuose ir Sintautuose, vėl pažėrė pokyčių: prie Žvirgždaičių BC vairo stojo Lina Stonkuvienė, o prie Sintautų – Inesa Viliūšienė.

Kovo 1 d. Žvirgždaičių miestelio BC vykusio susirinkimo metu buvo pristatytos ir patvirtintos veiklos ir finansinė ataskaitos už 2023 m. Vienas iš svarbesnių priimtų sprendimų – pakeistas bendruomenės pavadinimas. Nuo šiol tai Žvirgždaičių BC. Prie bendruomenės centro šiais metais prisijungė dar trys nariai – tai Sonata Mozūraitienė, Gediminas Mozūraitis ir Kristina Matukaitienė, tad dabar Žvirgždaičių BC vienija 87 narius. Išrinkta ir 11-os narių BC taryba, pritarta įstatų pakeitimams.  

Na, o svarbiausias susirinkimo akcentas – naujo BC pirmininko rinkimai. Visų dalyvaujančių narių pritarimu pirmininkės vairą perėmė Lina Stonkuvienė. 

Be abejo, buvo padėkota iki šiol Žvirgždaičių miestelio BC trejus metus vadovavusiai Danguolei Pranckevičienei.

„Dariau tiek, kiek sugebėjau, bet, deja, su informacinėmis technologijomis nedraugauju ir tokias pareigas džiugu perduoti jaunimui“, – atviravo buvusi pirmininkė D. Pranckevičienė. 

Susirinkimo metu buvo pritarta, kad būtų teikiama paraiška Žemės ūkio agentūrai dėl renginio, skirto kraštiečių lakūnų Antaninos ir Jono Liorentų atminimo įprasminimui – Liorentų paminklo atidengimui, renginys planuojamas šią vasarą, rugpjūčio 3 d. Susirinkimo pabaigoje aptarta ir viena iš seniūnijos problemų – greičio ribojimo ženklų įrengimo galimybės pagrindinėje Žvirgždaičių gatvėje. Nutarta bendruomenės vardu šiuo klausimu kreiptis į kelio savininką – Lietuvos automobilių kelių direkciją.

Kovo 3 d. Sintautuose vykusio pakartotinio Sintautų BC susirinkimo metu pirmininke išrinkta Inesa Viliūšienė bei keturių narių valdyba. Iki šiol bendruomenei vadovavo Ingrida Jakaitienė. 

Kalbinta I. Viliūšienė atviravo, kad kol kas dar pačiai sunku susivokti gavus tokias pareigas, mat eidama į susirinkimą visiškai nesitikėjo, kad teks jų imtis. Anot Inesos, sintautiečiai parodė pasitikėjimą ir vienbalsiai jos prašė imtis šių pareigų. 

„Buvo labai netikėta ir lengvas šokas, tad su nerimu sutikau. O neramu dėl to, kad sugebėčiau pateisinti mane išrinkusių žmonių lūkesčius. Turbūt nebūčiau sutikusi, jei šalia nebūtų patikimų žmonių komandos, kuri laikui bėgant susibūrė vadovaujant iki manęs buvusiai pirmininkei Ingridai Jakaitienei“, – vėliau kalbėjo I. Viliūšienė. 

Pasiteiravus apie bendruomenės centro viziją, I. Viliūšienė atviravo, kad kol kas Sintautų BC veiklas dar tik dėliosis.

„Aš visuomet pagal išgales prisidėdavau prie bendruomenės centro veiklos projektų, o iki šių rinkimų buvo pradėti mano inicijuoti du projektai. Apie juos papasakoti galėsime vėliau, kai būsime įsitikinę, kad viskas, kas suplanuota, pavyks. Šiuo metu stengsiuosi tęsti tai, kas yra sukurta ir pradėta, o vėliau matysim, kaip eisis“, – nedaugžodžiavo Inesa.

„Draugo“ inf. 

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.