Atkeliavo maisto parama nepasiturintiems

dribsniaiVykdant ES Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims Bendrijoje programą (MIATLNA), rugsėjo mėn. į labdaros organizacijų sandėlius įvežama ketvirtoji šiais metais maisto produktų siunta.
 
Nuotr. Šakių rajone maisto paramą gaus 7 195 asmenys.
 
Šakių rajono savivaldybėje paramą gaus 7 195 asmenys. Lyginant su kitomis 10 savivaldybių, kurias administruoja Vilkaviškio „Caritas“, Šakių rajone paramos gavėjų skaičius yra vienas iš didžiausių.

Rugsėjo mėnesio 3,485 kg maisto produktų davinį vienam asmeniui sudaro: kvietiniai miltai (1 vnt. x 1 kg), greito paruošimo makaronai (1 vnt. x 0,085 kg), sausi pusryčiai (1 vnt. x 0,2 kg), trijų grūdų kruopos (1 vnt. x 0,8 kg), saldintas sutirštintas pienas (1 vnt. x 0,4 kg) ir cukrus (1 vnt. x 1 kg).

Lietuvoje paramą maistu gaus beveik 385 tūkst. labiausiai nepasiturinčių asmenų. Kitas maisto produktų tiekimas į labdaros organizacijų sandėlius numatytas lapkričio mėnesį. Tai bus paskutinis maisto produktų pristatymas, vykdant MIATLNA programą.

Europos Komisija ir Europos Parlamentas yra pateikę pasiūlymą nuo 2014 metų steigti naują Europos pagalbos labiausiai nepasiturintiems asmenims fondą. To priežastis, kad beveik visose ES valstybėse nebevyksta intervenciniai žemės ūkio produktų pirkimai, skirti stabilioms jos kainoms išlaikyti, todėl nebėra ką keisti į maisto produktus.

Naujai kuriamo fondo tikslas – sumažinti žmonių, kuriems gresia skurdas ir socialinė atskirtis, skaičių, todėl žadama rūpintis maisto trūkumo, benamystės ir vaikų materialinio nepritekliaus problemomis. Kokia forma labdara pasieks gyventojus ir kaip tai ketinama konkrečiai daryti, kol kas nežinoma.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.