Šakių seniūnijoje – koronavirusas

sakiu seniunija covid
Pirmadienio ryte Šakių seniūnijos durys buvo užrakintos  – koronavirusą nustačius dviem socialinėms darbuotojoms darbas organizuojamas nuotoliniu būdu. D. Pavalkio nuotr.


Nors pirmadienio ryte dar nebuvo aišku, ar rajone per savaitgalį stipriai išaugo bendras Covid-19 sergančiųjų skaičius, mat ypač sulėtėjęs Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbas ir informacija gerokai vėluoja, tačiau aišku, kad dėl susirgusių darbuotojų į nuotolinį darbą perėjo bemaž 10 Šakių seniūnijos darbuotojų.

„Seniūnija dirba nuotoliniu būdu, išskyrus aplinkos darbuotojus. Daug ką ir negaliu pasakyti, lauksime tolimesnių nurodymų“, – nedaugžodžiavo seniūnas Dalius Jasevičius, pridūręs, kad pirmadienio ryte dar buvo daug neaiškumų.

Meras Edgaras Pilypaitis pirmadienį ryte pasidalijo žinia, kad dėl sulėtėjusio Nacionalinio visuomenės sveikatos centro darbo konkretūs skaičiai neaiškūs. Gauta informacija, kad virusas nustatytas Šakių socialinių paslaugų centro darbuotojai, kuri dirba Šakių seniūnijos pastate.

„Savo ruožtu paprašėme izoliuotis namuose visų, turėjusių su ja kontaktų, taip pat ir jų artimųjų“, – rašė meras, netrukus papildęs, kad virusas nustatytas ir antrai seniūnijos socialinei darbuotojai.

„Garsiai neskelbdami, o tiesiogiai kontaktuodami su konkrečių įstaigų vadovais prašome taikyti atitinkamas ir individualizuotas apsaugos priemones bei nuotolinį darbą, siekiant išvengti tolimesnio užkrato plitimo. Tad visi norintys kokių nors konsultacijų ar paslaugų, nevykite į įstaigas, o pirmiausia pasistenkite susiekti su reikiamu specialistu telefonu, kad ir pavojingo kontakto išvengtume, ir savo laiką sutaupytume“, – patarė meras.

Ketvirtadienį „į mūsų statistiką įkrito keturi nauji atvejai“, penktadienį koronavirusas nustatytas dviem naujiems asmenims. Statistika nuolat keičiasi, duomenys tikslinami keliskart per dieną, tačiau pirmadienio ryte buvo galima suskaičiuoti bemaž 25 sergančiuosius.

Spalio 15-osios duomenimis, saviizoliacijoje buvo 117 asmenų, tačiau akivaizdu, kad paskutiniai atvejai šį skaičių gerokai pakoreguos.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.