„Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinyje permainos – prie organizacijos vairo stojo nauja vadovė

„Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinio pirmininkė Jūratė Arštikaitienė (dešinėje) džiaugėsi estafetę perdavusi jaunai kolegei Skaistei Bakienei, kuri neslėpė, jog jai didelė atsakomybė perimti šias pareigas po Jūratės. D. Pavalkio nuotr.

Pirmadienį į ataskaitinį-rinkiminį susirinkimą rinkosi visuomeninės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinio nariai. Svarbiausi darbotvarkės klausimai – 2023 m. ataskaitos pristatymas ir naujo pirmininko rinkimai. Net 23-ejus metus „Gelbėkit vaikus“ padaliniui Šakiuose vadovavusi Jūratė Arštikaitienė nusprendė pasitraukti ir į savo vietą pasiūlė jauną perspektyvią kraštietę Skaistę Bakienę, kurios kandidatūrai buvo vienbalsiai pritarta.

Pasak J. Arštikaitienės, yra buvę, kad organizacija Šakiuose turėjo 30 narių, tačiau šiuo metu padalinyje tik penki. Be J. Arštikaitienės, jam priklauso Morta Ugenskaitė, Jurga Raškauskienė, Skaistė Bakienė ir Saulius Arštikaitis.

„Galbūt keistai atrodo, bet aš esu ir „Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinio pirmininkė, ir mano pačios įkurtos viešosios įstaigos – Šakių šeimos centro – direktorė, tai atrodo, kad viskas yra viena organizacija „Gelbėkit vaikus“, bet iš tikrųjų padalinys nėra juridinis vienetas ir būtų teisinga, kad prie jo veiklos prisijungtų daugiau žmonių“, – atviravo J. Arštikaitienė.

Šakių vaikų dienos centro socialinė darbuotoja S. Bakienė pristatė, kaip organizacija „Gelbėkit vaikus“ prisideda prie vaikų dienos centro veiklų. Jos teigimu, peržvelgus visus 2023 metus, nuveikta išties nemažai – atliktas ramybės kambario kosmetinis remontas bei sudėtos grindys laiptinėje. Prie šių darbų lygiomis dalimis – po 1 tūkst.149 eurus prisidėjo ir „Gelbėkit vaikus“, ir rajono savivaldybė. 

S. Bakienė pasakojo, kad praėjusiais metais Šakių vaikų dienos centras tapo „The Storymakers“  įgyvendinamo projekto „Antri namai“ dalimi ir turėjo penkis susitikimus su kūrėjais, savo srities  profesionalais, taip pat buvo organizuoti mokymai darbuotojams. Vasarą vaikai vyko į motyvacinę ekskursiją po Vilnių, buvo pakviesti į renginį, kur susitiko su kitų „Gelbėkit vaikai“ padalinių dienos centrų vaikais. 

Rudenį Šakių vaikų dienos centrą lankantys vaikai dalyvavo „Solidarumo bėgime“, tačiau, pasak socialinės darbuotojos, didelės pinigų sumos nesurinko, tad „Gelbėkit vaikus“ pervedė simboliškai 50 eurų. 

Pati J. Arštikaitienė, organizacijoje pradėjusi dirbti būdama 29-erių, patikino, kad „Gelbėkit vaikus“ organizuojamuose mokymuose ji gavo tiek daug, kiek negavo nė vienoje aukštojoje mokykloje, kurias yra baigusi. Taip pat minėjo, kad Šakių padalinys daug prisidėjo prie pagalbos nuo karo bėgantiems ukrainiečiams – pirko rūbus ir priemones mokyklai, vienam vaikui užsakė akinukus, organizavo stovyklą „Vinetu kaime“ ir Šeimų šventę, pagelbėjo visur, kur tik reikėjo. Savo įspūdžiais iš stovyklos pasidalino ukrainietis Dima, kuris puikiai kalba lietuviškai, už palaikymą ir supratimą, už šventę vaikams ačiū tarė ir mūsų rajone įsikūrę ukrainiečiai.

Susirinkimo pabaigoje prie savęs pakvietusi S. Bakienę, J. Arštikaitienė teigė, kad ši sutiko stoti prie „Gelbėkit vaikus“ vairo, jos kandidatūrai pritarė ir padalinio nariai. Naujoji pirmininkė dėkojo už pasitikėjimą ir teigė, kad didelė atsakomybė eiti šias pareigas po Jūratės.

Už indėlį „Gelbėkit vaikus“ organizacijoje J. Arštikaitienei dėkojo ir visapusišką palaikymą S. Bakienei žadėjo „Gelbėkit vaikus“ padalinių plėtros vadovė Natalija Novakauskienė, ilgus metus Marijampolės padaliniui vadovavusi, dabar Garbės narė Ramutė Lepšienė, Kazlų Rūdos padalinio vadovė Irena Bučinskienė. 

Rajono savivaldybės meras Raimondas Januševičius juokavo, kad nors J. Arštikaitienė ir puikiai surežisavo savo atsitraukimą, tačiau vis tiek niekur neatsitraukia ir lieka nevyriausybiniame sektoriuje. Gerų žodžių buvusiai padalinio pirmininkei negailėjo ir Socialinės paramos skyriaus vedėja Daiva Pilypaitytė. Jie sveikino estafetę iš ilgametės pirmininkės perėmusią S. Bakienę pabrėždami, kad jaunatviška iniciatyva ir idėjos jai padės tęsti visus darbus toliau.

Nuoširdų pasibendravimą papildė ir renginio dalyvių širdis sušildė Kauno valstybinio muzikinio teatro aktoriaus, tenoro Gyčio Murausko ir pianistės Domantės Matulevičiūtės koncertas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.