Gali pamaitinti daugiau sunkiai besiverčiančių žmonių

maitinimas4Šių metų pradžioje Šakiuose įsikūrusi viešoji įstaiga „Vaišnavų kultūros centras“ nuo birželio mėnesio pradėjo labdaringai maitinti sunkiau besiverčiančius miesto ir aplinkinių kaimų gyventojus. Kasdien apie dvidešimt žmonių šalia kavinės „Puris“ esančiose patalpose gauna šilto maisto ir saldumynų. Tačiau centro steigėjos Giedrė Šedbarienė ir Aurelija Misevičienė teigia, kad šiandien turi galimybę pamaitinti ir daugiau žmonių.
 
Vargstančių ir nepritekliuje gyvenančių žmonių kasmet vis daugėja. Pasak Statistikos departamento, ant skurdo ribos balansuoja jau kas antras lietuvis, o didžiausia skurdo rizika – jaunimui, vaikams ir pensininkams. „Atsižvelgdami į tai ir savo galimybes geraširdžių rėmėjų dėka šiandien galime pamaitinti  ne 20, o 50 žmonių, kuriems pritrūksta pinigėlių maistui, - kalbėjo G.Šedbarienė. – Todėl kreipiamės į mažas pensijas gaunančius pensininkus, dirbančius žmones, kurie negauna pašalpų, tačiau sunkiai suduria galą su galu, sunkiau besiverčiančiose šeimose augančius mokyklinio amžiaus vaikus – ateikite ir būsite pamaitinti nemokamai. Moksleiviams būtų taikomos išskirtinės sąlygos, prie pamokų priderinamas maitinimo laikas.“

Labdaringas maitinimas vyksta nuo 14 iki 15 valandos šalia kavinės „Puris“ esančioje patalpoje. Šilto maisto galima pavalgyti vietoje arba  pasiimti išsinešimui. „Šakių vaišnavų kultūros centro“ steigėjos dėkoja Šakių seniūnui,  UAB „Gelvybė“, VšĮ „Mano skveras“, „Maisto bankui“, UAB „Norfos mažmena“  ir visiems geraširdžiams žmonėms, ūkininkams ir verslininkams, aukojantiems ir maisto produktais paremiantiems labdaringą alkstančiųjų maitinimą, tačiau nenorintiems viešinti savo pavardžių. Kas geranoriškai nori prisidėti prie labdaringo žmonių maitinimo, kviečiame ir toliau paremti šią gražią iniciatyvą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.