Laidotuvių namai pasitinka su naujienomis

laidojimo namaiSima KAZARIAN
 
Šakių laidotuvių namuose – naujovės: kiemelis pasipuošė nauja skulptūra ir suoleliais, pasitvirtinti nauji paslaugų tarifai. Nors paslaugos brangsta, bet, kaip tvirtina Šakių laidotuvių namų vadovė, tokius pokyčius diktuoja laikas, o gautos lėšos investuojamos į paslaugų gerinimą.
 
Nuotr. Šakių laidotuvių namų kiemelyje pastatyta nauja drugio, simbolizuojančio nemirtingą žmogaus sielą, skulptūra, įrengta poilsio zona.
 
„Artėja lapkritis. Kaip žinia, drauge su lapų kritimu gamtoje siejamos padažnėjusios mirtys. Šiam rudeninio „šaukimo“ periodui labai atsakingai ruošiamasi ir mūsų Šakių laidotuvių namuose. Tai nėra linksmos naujienos, kuriomis būtų galima pakiliai dalintis su visuomene, tačiau po ilgų skaičiavimų buvo nuspręsta kreiptis į Šakių rajono savivaldybės tarybą dėl naujų tarifų šarvojimo salėms ir maksimalaus tarifo katafalkui nustatymo“,- kalbėjo Šakių laidotuvių namų direktorė.

Nuo šių metų spalio mėnesio keisis Šakių laidotuvių namų paslaugų tarifai. Šeštadalis paslaugų brangs 25 proc. Pasak J. Dėdinienės, per pastaruosius penkerius metus kainos keitėsi visose gyvenimo srityse. „Brango degalai, elektra, vanduo, kuras, didėjo išlaidos darbo užmokesčiui, ne išimtis ir mūsų paslaugų įmonė. Tačiau, sutikite su manimi, svarbiausia ne tie 100 ar 150 litų, kurie padidins laidotuvių išlaidas, tačiau operatyviai suteikta profesionali pagalba, kokybiškos paslaugos, moderni ir jauki aplinka, atnaujintos, klientų patogumui padidintos ir pritaikytos patalpos, tvarkingi automobiliai. Šiais metais įmonės automobilių parką papildė naujas automobilis „Renault“,- pasakojo J. Dėdinienė.

Spalį už didžiosios šarvojimo salės nuomą žmonės, be pridėtinės vertės mokesčio, mokės 265 litų parai, už vidutinės šarvojimo salės nuomą parai reikės mokėti 174 litus, o už mažosios – 106 litus. Prestižinis  „Cadillac“ markės autokatafalkas su vairuotoju kainuos 3 litus už kilometrą ir 55 litus už valandą. Vadovė į savivaldybę kreipėsi teigdama, kad stengsis užtikrinti paslaugų prieinamumą įvairiems visuomenės sluoksniams. „Pas mus ateina žmogus ir prašo, kad padėtume palaidoti artimąjį už 1600 litų. Na ir ką gi – stengiamės, sukame galvą kaip tai padaryti. Reikia tilpti į tą sumą. Tačiau ateina kitas, kuriam ir 4000 tūkstančiai yra pigu“,- apie skirtingus klientų poreikius ir galimybes pasakojo J. Dėdinienė.

Šiuo metu laidotuvių namuose yra remontuojamas vienas svečių kambarys. Pasak direktorės, jis buvo mažas, kažkada padarytas iš rūbinės, todėl jau pribrendo reikalas jį atnaujinti. „Kadangi šermenų laikotarpis nėra trumpas, tad pasisėdėjimas su artimaisiais, pasivaišinimas karšta arbata yra taip pat neatsiejama mūsų laidotuvių tradicijų dalis. Taigi norime, kad sąlygos ir teikiamos paslaugos žmonėms būtų užtikrinamos kuo kokybiškesnės“,- teigė J. Dėdinienė.

Pasak moters, Šakių laidotuvių namų darbuotojai neabejingi grožiui ir estetikai: „Tai patvirtina prie laidotuvių namų, vešlių eglių, simbolizuojančių amžinumą ir gyvybingumą kaimynystėje, pastatytas įspūdingas prisikėlimo ir nemirtingumo simbolis. Akmens ir drugio derinys pasirinktas neatsitiktinai.“ J. Dėdinienė pasakojo, kad akmuo reiškia dvasinį sunkumą, sielvartą, o drugelis – priešingai, tai lengvumo, jautrumo ir šilumos simbolis. „Daugelis tautų sielą įsivaizdavo kaip drugelį, kuris palieka kūną mirties  akimirką. Iš tiesų drugelis padeda pastebėti tik pozityvius dalykus, pamiršti rūpesčius ir išspręsti  problemas. Jis spinduliuoja tyrumą, gerumą ir vidinę ramybę, tai, ko labai reikia mūsų klientui. Tai mūsų kolektyvo talismanas ir įkvėpėjas“,- kalbėjo J. Dėdinienė.

Direktorė pasakojo, kad drugelis atsirado vietoje senos sidabrinės eglės. „Kad visiems mažiau skaudėtų dėl praradimo, jos vietoje ir sumąstėm padaryti kažką tokio gražaus ir prasmingo. Dirbom visi, akmenį padovanojo Vidas Cikana, drugį iškalė, kaip ir suoliukus, bei lauko pelenines pagamino, metalo meistras K. Plyskaitis iš Tauragės“,- pasakojo J. Dėdinienė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.