Reikalingas naujas gręžinys

Liepalotų gyventojai su nerimu laukia žiemos,- žmonės nerimauja, kad spustelėjus šalčiams, jie gali likti be geriamojo vandens. Šiuo metu gyvenvietėje viena didžiausių problemų - „atitarnavęs“ vandens gręžinys.
 
Savivaldybės tarybos Ūkio komiteto posėdžio metu Liepalotų gyvenvietės  žmonėms  aktualią problemą iškėlė komiteto narys Tomas Skaizgirys. Anot jo, jau ne kartą dėl naujo gręžinio atlikimo buvo kreiptasi į UAB „Šakių vandenys“, tačiau konkretaus atsakymo iš įmonės vadovų kol kas negauta,- jie dejuoja, kad neturi tam lėšų. Komiteto posėdyje dalyvavęs savivaldybės meras Juozas Bertašius  pastebėjo, kad rajone kasmet reikia įrengti bent po vieną ar du naujus vandens gręžinius, tad planuojant biudžetą įmonei reikėtų iš anksto numatyti lėšas šioms išlaidoms. „Manau, šioje įmonėje esamų problemų neišspręs ir padidinti įkainiai už geriamąjį vandenį, nes čia apskritai trūksta ūkiškumo, vandentiekio taškų priežiūros. Dabar iš „Šakių vandenų“ vadovo mes tik ir girdime dejones, kad trūksta lėšų. Tuo tarpu savivaldybė šiam „uabui“ vien per šiuos metus jau yra skyrusi apie 700 tūkst. litų,“- sakė rajono vadovas J.Bertašius. Preliminariais duomenimis, naujajam gręžiniui Liepalotuose reikėtų apie 50 tūkst. litų. Mero įsitikinimu, bendrovė privalo rasti lėšų ir Liepalotuose įrengti naują gręžinį.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.