Viešbučio įrengimas Zypliuose: šviesa tunelio gale vis ryškesnė

viesbutis kuchmistrai
Oficinoje, kurioje netrukus įsikurs viešbutis, stengtasi, kiek įmanoma, suderinti šiuolaikiškumą ir autentiką, tad darbų čia į valias. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Vienoje iš Zyplių dvaro oficinų, kurią UAB „Gulbelė“ perėmusi nuo 2016 m., darbas virte verda.  Jau netrukus prasidės sienų tinkavimo darbai ir viliamasi, kad dar šiais metais viešbutyje galės apsistoti pirmieji klientai.

Tiesa, įmonės vadovas Arūnas Tarnauskas ne kartą prasitaria, kad jis, kaip nuomininkas, užsiiminėja ne savo reikalais, bet tvirtina pasirinkęs galimybę bėgti, nesvarbu, kad ir prieš traukinį. „Kai nedarai, tai ir nepasidaro“, – patikina jis.

Pokalbio pradžioje jis prisimena tvarkybos darbams rengtą projektą ir viltis oficinos sutvarkymui pritraukti papildomos paramos, tačiau buvo sugaišti kone dveji metai, o paramos taip ir nesulaukta. Žinoma, būta nusivylimo, tačiau, jam nuslūgus, 2019-aisais vėl griebtas jautis už ragų ir pradėti oficinos remonto darbai. Tačiau tikrai nebuvo taip, jog viskas rūktų lyg iš pypkės – keliskart buvo koreguotas projektas, ieškota geriausių sprendimų, kaip išsaugoti paveldo detales bei kuo funkcionaliau išnaudoti esamas patalpas. Negana to, nors 2012 m. buvo įgyvendinamas europinis projektas ir oficina tvarkyta, tinkas iš lauko apsilaupęs, teko įrenginėti pamatų sausinimo sistemas.

„Mes turim išvadas, kad naudotos nekokybiškos medžiagos, kreipėmės į savivaldybę...“ – sunkiai žodžius renka A. Tarnauskas ir tikina, jog tiesiog buvo parinktas „nekvėpuojantis“ tinkas ir dažai, tad pastatas iš lauko lauposi ir atrodo neestetiškai.

Į klausimą, tai ką gi šioje situacijoje darys bei kokių sprendimų imsis, sako: „Nežinau, skaitau raštą“ ir rodo neva atliktus taisymus, bet iš tikrųjų tik dar labiau nuterliotas, vis vien besilaupančias sienas.

„Jaučiuosi papuolęs... Tvarkom, puoselėjam valstybės, šiuo atveju savivaldybės turtą <...> Kaip nuomininkas užsiiminėjame ne savo reikalais, leidžiam pinigus, kur nereikėtų“, – tikina verslininkas.

Visgi pripažįsta, jog nedaryti ir stovėti vietoje galėtų kiekvienas, tačiau susidoroti su iššūkiais, ko gero, ne, todėl jis pasirinko pastarąjį variantą.

„Labai norime galutinio rezultato“, – pripažįsta jis ir pradeda ekskursiją po viešbutį.

Taigi viešbutyje, kuris sieks keturių žvaigždučių statuso, bus 12 kambarių, tarp kurių ir specialiai  neįgaliesiems skirtas kambarys, prie pastato pandusas, keletas kambarių pereinami. Visuose bus įrengtos vonios ar pusvonės.

„Štai tarp kambarių bus durys, kad jeigu apsistotų, pavyzdžiui, keturių asmenų šeima, tėvai ir vaikai galėtų būti atskirai. Jeigu to nereikės, durys bus užrakintos“, – pasakoja po būsimą viešbutį vedžiojantis UAB „Gulbelė“ direktorius.

Nors į patalpas užėjus pirmą kartą kyla klausimų, kas ir kur bus įrengta, A. Tarnauskas sako, jog šviesa tunelio gale jau matyti.

„Jau viskas matosi, kaip bus. Turime ir plyteles, ir spalvos išrinktos“, – vardija pašnekovas ir kviečia kopėčiomis, kurių vietoje atsiras laiptai, pakilti į antrąjį aukštą.

Čia bene labiausiai žavi plytinių sienų fragmentai, seni balkiai, tarp kurių net voratinkliai žaviai atrodo.

Tiesa, pirmame aukšte akis užkliūva už pagalbinės patalpos, kurioje, kaip juokiasi pats A. Tarnauskas, daug kilometrų laidų, reikalingų specialioms išmaniosioms technologijoms.

„Bus išmanus viešbutis, kai svečias be fizinės pagalbos per technologijas galės rezervuotis, apsistoti bei išvykti. Pavyzdžiui, jei žmogus užsirezervavo kambarį, jame automatiškai įsijungs šildymas. Protingas dirbtinis intelektas“, – pasakoja verslininkas ir sako, jog tiesiog turi būti šiuolaikiški, priimti pažangius sprendimus, kad ne tik šiandien, bet ir rytoj būtų tinkami rinkai.

Nors akivaizdu, kad investicija pareikalavo didžiulių lėšų, konkrečių sumų verslininkas neatskleidžia, nors pripažįsta, jog pirminė sąmata viršyta daugybę kartų.

„Kaip ir namą statydamas negali tilpti į suplanuotą biudžetą, taip ir čia, tik mūsų atveju ypač, nes tai ypatingas objektas“, – pripažįsta A. Tarnauskas ir pasakoja, kaip tarpusavy tenka derinti kontroliuojančių ir veiklą koordinuojančių institucijų darbą, kuris kartais pažeria nemažai iššūkių.

„Bet iš kitos pusės tai įdomu“, – sako pašnekovas ir viliasi, kad pirmieji svečiai viešbutyje galėtų apsistoti dar šį rudenį.

Beje, ateityje bus tvarkoma ir kita oficina, esanti priešais restoraną, kurią nuo pernai taip pat perėmė UAB „Gulbelė“. Čia taip pat būtų įrengta keletas kambarių, numatytos ir pagalbinės patalpos.

Žinoma, svarsto verslininkas, reikia galvoti apie tai, kas galimam klientui rajone būtų įdomu, ką jam pasiūlyti maloniam laiko praleidimui, nes vien graži dvaro aplinka, ko gero, dar ne viskas. Be to, būtų malonu, jei žmogus viešbutyje apsistotų dvi ar daugiau naktų, paskui sugrįžtų ir kitam rekomenduotų. Tikriausiai dėl to ne kartą sėsta prie bendro diskusijų stalo ir bandyta ieškoti bendros koncepcijos, nes vienas lauke – ne karys. Tai jau bendras reikalas.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.