Vardinės stipendijos gabiems jaunuoliams

Iki liepos 12 dienos savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriuje gabūs jaunuoliai iš socialiai remtinų šeimų gali pateikti prašymus vardinei Kerol Martin Gruodis atminimo švietimo fondo stipendijai gauti.
 
Šiomis stipendijomis siekiama sudaryti galimybę gabiems, tačiau dėl sunkių materialinių sąlygų negalintiems studijuoti  jaunuoliams siekti mokslo. Pretenduoti į Fondo skiriamas stipendijas gali 2013 m. baigiantys bendrojo ugdymo vidurinę mokyklą arba gimnaziją jaunuoliai, atitinkantys šiuos reikalavimus: gerai arba labai gerai baigę vidurinę mokyklą ar gimnaziją, dalyvavę rajono, šalies mokslo ar humanitarinėse olimpiadose arba konkursuose ir tarptautiniuose menų konkursuose, gyvena šeimose, kuriose vienam šeimos nariui tenka mažiau nei 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio per mėnesį (525 Lt).

Stipendija, kurios dydis  140 JAV dolerių, skiriama tik valstybinių universitetų I kurso bakalauro studijų studentams vienam semestrui (5 mėnesiams), jų mokėjimas gali būti tęsiamas, jei pasibaigus semestrui studento Fondui pateiktoje pažymoje apie pažangumą pažymių vidurkis yra ne mažesnis nei 8,5.

Pretendentai savivaldybės Švietimo ir sporto skyriui turi pateikti:

-  užpildytą Fondo paraiškos formą ir šiuos dokumentus: brandos atestato ir jo priedo kopiją, patvirtinimą apie dalyvavimą rajono, šalies olimpiadose, konkursuose bei tarptautiniuose menų konkursuose arba ten gauto diplomo kopiją, socialinio darbuotojo, tikrinusio šeimos buities sąlygas, surašyto tyrimo akto kopiją;
-  laisvos formos laišką, kuriame turi būti pagrindžiamas noras studijuoti;
-  mokyklos direktoriaus rekomendaciją.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.